OTIŠAO U ARABIJU

VIDEO Rakitić se u suzama opraštao od Seville i otkrio razlog odlaska

ivan rakitić
Screenshoot
30.01.2024.
u 19:13

"Sevilla je meni i više od doma... Odlazim, ali vratit ću se. Nažalost, godine me stižu i neću se vratiti kao igrač, ali Sevilla će me uvijek imati uz sebe", rekao je na press konferenciji Ivan Rakitić

Bivši hrvatski reprezentativac i legenda Seville, Ivan Rakitić (35), je nakon dugog niza godina napustio andaluzijski klub i potpisao za saudijski Al Shabab. Tijekom oproštajne konferencije za medije emotivno je govorio o svome odlasku, a pridružili su mu se i kapetan Jesus Navas te predsjednik kluba José María del Nido Carrasco koji ga je nazvao "jednim od najvećih igrača u povijesti Seville".

"Prvo ću reći da neću plakati pa ćemo vidjeti hoću li uspjeti", rekao je Rakitić kada je sjeo za mikrofon. Nije dugo izdržao, ali suze ga nisu zaustavile u naumu da kaže što misli.  "Postoje trenuci kada morate shvatiti da vaše vrijeme dolazi kraju. Važno je to shvatiti, ali to može itekako boljeti", objasnio je.

"Kako to da Hrvat rođen u Švicarskoj može reći da je njegov dom u Sevilli? Sevilla je meni i više od doma... Odlazim, ali vratit ću se. Nažalost, godine me stižu i neću se vratiti kao igrač, ali Sevilla će me uvijek imati uz sebe. Nastavit ću je podržavati izdaleka u ovoj teškoj sezoni. Uvjeren sam da će sve biti u redu", kazao je bivši vatreni.

Novinare je zanimalo zašto se odlučio na odlazak. "Želim biti starter u svakoj utakmici, no zamisli novog trenera nisu iste kao moje. Htio sam pomoći Sevilli na terenu i ne bih mogao podnijeti da samo nemoćno s klupe promatram što se događa", odgovorio je i otkrio zašto je odabrao baš Al Shabab:

"Svidjela mi se njihova ponuda, imaju sjajan sportski projekt. Momčad su koja želi rasti i imaju mladog predsjednika koji će napraviti sve što može da to i ostvari. Mislim da mogu pokazati najbolje od sebe na terenu, pomoći mladima, a istovremeno učiniti da i momčad i liga rastu. Takav projekt je upravo ono što sam htio i lako smo postigli dogovor."

Ivan Rakitić je za Sevillu igrao od 2011. do 2014. pa od 2020. do danas. Stranac je s najviše nastupa za klub. U dresu Seville nastupio je 323 puta te osvojio dva naslova prvaka Europa lige.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?