ARGENTINSKI ČAROBNJAK

VIDEO Messi zabio golčinu iz slobodnjaka i ispisao povijest južnoameričkih kvalifikacija za SP

Lionel Messi
FERNANDO GENS/DPA
08.09.2023.
u 08:56

Argentinski čarobnjak donio je pobjedu svjetskim prvacima protiv Ekvadoraca u Buenos Airesu

Nogometaši Argentine, aktualni svjetski prvaci iz 2022., osvojili su prva tri boda na startu južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026. pobijedivši reprezentaciju Ekvadora s 1-0 u Buenos Airesu.

Pobjednički pogodak na stadionu Monumental postigao je kapetan Lionel Messi u 78. minuti iz odlično izvedenog slobodnog udarca s 20-ak metara. Gostujući vratar samo je mogao pogledom ispratiti kako lopta ulazi u mrežu uz desnu vratnicu.Istim je rezultatom Kolumbija u Barranquilli svladala Venezuelu, a strijelac je bio Rafael Borre, napadač njemačkog Werdera.

 

 

Messi je 104. golom za Argentinu dostigao i postavio par rekorda. Izjednačio se s Luisom Suarezom na prvom mjestu tablice najboljih strijelaca u povijesti južnoameričkih kvalifikacija za SP. Obojica su ih postigli po 29. Izjednačio se sa sunarodnjakom Romanom Riquelmeom na prvom mjestu najboljih strijelaca iz slobodnjaka u povijesti južnoameričkih kvalifikacija za SP. Obojica su ih postigli po 4. Izjednačio se i s Jamesom Rodriguezom kao do sada jedinim koji je 4 puta postigao gol za pobjedu 1:0 u kvalifikacijama za SP.

Reprezentacija Paragvaja nije uspjela pred svojim navijačima svladati Peru u utakmici bez pogodaka. Peruanci su cijelo drugo poluvrijeme odigrali s igračem manje, jer je u 45. minuti isključen Luis Advincula, zaradivši drugi žuti karton.

U prvom od 18 kvalifikacijskih kola još se sastaju Brazil - Bolivija i Urugvaj - Čile, a utakmice su na rasporedu u noći s petka na subotu po srednjoeuropskom vremenu.

Na sljedećem Svjetskom prvenstvu, kojem će domaćini biti SAD, Kanada i Meksiko, zaigrat će čak 48 reprezentacija pa će se iz  južnoameričkih kvalifikacija izravno plasirati šest najboljih momčadi, dok će sedmoplasirani sastav imati priliku to učiniti kroz doigravanje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije