SLUŽBENO

VIDEO Manchester City je predstavio Matea Kovačića! Poznati su detalji velikog transfera

Mateo Kovačić
Manchester City
27.06.2023.
u 19:37

SLUŽBENO

Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić je novi igrač engleskog prvaka Manchester Cityja! Vijest koju se posljednjih tjedana najavljivalo u svim svjetskim medijima, sada je službeno potvrdio engleski klub. Hrvatski reprezentativac će nakon Dinama, Intera, Real Madrida i Chelseaja, nositi dres drugog velikana iz Manchestera.

- Ovo je sjajan transfer za mene. Ne mogu dočekati da počnem igrati. Svatko tko je gledao ovu momčad po Pepom zna koliko su dobri, za mene, najbolji na svijetu. Trofeje koje su osvojili svi vide, ali najbolji su i po kvaliteti nogometa koji igraju. Ovo je ispunjenje sna za svakog nogometaša - rekao je Kovačić na predstavljanju.

 

 

Ukupno je tako Kova postao Hrvat na kojeg su klubovi potrošili daleko najviše novca prilikom plaćanja odšteta. Računajući i njegov prvi transfer, onaj iz Dinama u milanski Inter vrijedan 11 milijuna eura, Kovačićevi transferi ukupno su vrijedili enormnih 124 milijuna eura.

Sve je bilo dogovoreno još u srijedu, a nakon liječničkih pregleda veznjak je potpisao ugovor. Chelsea će dobiti dobru odštetu od 29 milijuna eura, a još 5.8 milijuna eura plavci mogu zaraditi kroz dodatne bonuse. Kovačić je potpisao ugovor sve do lipnja 2027. godine.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije