Bolji i od Igokee

Velika pobjeda Čapljina Laste, pala je i jaka Igokea

capljina
Foto: Frano Matić
1/6
04.03.2012.
u 22:50

U prvoj četvrtini vodila se velika borba na parketu ali su domaći košarkaši stekli prednost od 4 poena da bi gosti do kraja poluvremena pojačali i otišli na 46:39

„Večeras je naša fešta…“ - orilo se dugo čapljinskom sportskom dvoranom nakon velike pobjede košarkaša HKK Čapljina Lasta koji su u derbiju 23. kola košarkaške Liga 13 u jednoj  jako kvalitetnoj utakmici, punoj preokreta i neizvjesnosti do samoga kraja, rezultatom 83:81 bila bolja od  vodeće i favorizirane Igokee. Odavno nije bilo toliko neizvjesnosti i atraktivnosti tijekom cijele utakmice u kojoj su domaće laste u jednoj zaista infarktnoj završnici svladali jaku Igokeu.

U prvoj  četvrtini vodila se velika borba na parketu ali su domaći košarkaši stekli prednost od četiri poena da bi gosti do kraja poluvremena malo pojačali i otišli na 46:39. U nastavku igre domaća Čapljina Lasta sve preokreće te stiže prednost gostiju i odlazi u vodstvo. Ipak, do kraja je bilo neizvjesno i vodila se borba za svaku loptu pri čemu su domaći košarkaši, nošeni fanatičnim bodrenjem pune dvorane, bili mirnijiji i preciznici te su došli do velike pobjede. U zadnjoj minuti smijenjivala su se slobodna bacanja pri čemu je Kovačević za Čapljina Lastu bio mirne ruke i tako osigurao prednost svojoj ekipi.

Gosti su sa istekom vremena imali dalekometni šut ali lopta nije ušla u koš pa je to bio znak za veliko slavlje cijele dvorane. Igrači su dugo primali čestitke svojim vjernih i brojnih navijača.

“Ovo je velika pobjeda cijelog kluba jer je Igokea ove sezone neprikosnovena u ovom natjecanju. Igrali smo pametno i strpljivo te jednom čvrstom obranom uspjeli zbuniti njihove strijelce i igrače koji su inače naviknuli na jednu širinu pod košem. Pokazali smo da se možemo nositi i sa najjačim ekipama u BIH i u narednom razdoblju pripremat ćemo se za nadolazeću Ligu 6 i doigravanje za prvaka BIH.“ - istaknuo je trener HKK Čapljina Laste Toni Blažević.

“Čestitam domaćinu na zasluženoj pobjedi. Mi smo već ostvarili svoj cilj i osigurali prvo mjesto pa nam je onda bilo i lakše igrati. Ozračje je bilo zaista fantastično i nadam se da ćemo sa Čapljinom i u toj Liga 6 imati ovako jakih dvoboja.“ - istaknuo je trener Igokee Dragan Bajić. U redovima Čapljina Laste ponovno je najefikasniji bio Jagodić Kuridža sa 27 poena a pratili su ga Kovačević sa 22 te Brkić sa 16 i mladi Klještan sa 12 poena. Kod gostiju su se istaknuli Joksimović (19), Komatina (18)  i Dozet sa 13 poena

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije