teniski turnir

Unatoč tropskim uvjetima, prikazan kvalitetan tenis

23.08.2023.
u 18:20

Teniski klub SET Orašje uspješno je organizirao tradicionalni teniski turnir na kojem su nastupila 42 igrača iz BiH i RH. Dvodnevno natjecanje održano je u trima kategorijama na četirima terenima ŠRC-a Bazeni u Orašju, a nastupili su dosta jaki igrači iz gradova s obiju strana rijeke Save.

Prikazana dobra igra

- Iako su mečevi odigrani u dosta teškim uvjetima uz visoke temperature i sparno vrijeme, prikazan je jako dobar tenis, s puno neizvjesnosti. Turnir se ne može postidjeti u odnosu na druge u Modriči, Šamcu, Županji i Vinkovcima, a nastupili su igrači koje redovito viđamo na sličnim turnirima u okružju - istaknuo je predsjednik Organizacijskog odbora turnira Goran Markovinović.

U kategoriji seniora nastupilo je 16 igrača, a u finalu su igrala dvojica najjačih - Davor Bijelić iz Orašja i Ante Vuković iz Vukovara. Vuković je odlično igrao prvi set i dobio 6:1, a u drugom bio u vodstvu 3:2, da bi sljedeća četiri gema dobio Bijelić.

- Taj je preokret bio presudan za moju konačnu pobjedu 10:8 u trećem setu. Obojica smo bila iscrpljena dugim mečevima i velikom vrućinom, ali je, po meni, presudila bolja kondicija. Dobro sam odradio pripreme i sretan sam što sam uspio povezati tri titule na tri posljednja turnira u Šamcu, Modriči i Orašju, a već ovaj vikend očekuje me vrlo jak turnir i u Županji u povodu Dana Grada - rekao je Davor Bijelić koji je na oraškom turniru izgubio svega jedan set.

U kategoriji 35+ nastupilo je 15 igrača, a u finalu su igrali Vjeko Mijić iz Grebnica i Bojan Đurić iz Modriče. Đurić nije uspio ozbiljnije parirati Mijiću, a razlog je potražio u iscrpljujućem polufinalnom meču koji je trajao više od dva sata. Na kraju je Vjeko Mijić zasluženo slavio s 2:0 (6:2, 6:1) i tako završio turnir bez izgubljenog seta. Ništa manje uzbuđenja nije viđeno ni u mečevima veterana 50+, gdje se natjecalo 11 tenisača. Šamčanin Dragan Dudić u finalu je očekivano pobijedio Zdravka Jovanovića iz Modriče s 2:0, ali se zato propisno namučio u neizvjesnom polufinalu, gdje je svladao Branka Ćoškovića s 4:6, 7:5, 15:13. Predsjednik Markovinović ističe kako bi oraški turnir bio dosta jači s više igrača da istodobno nije bio zakazan i u Slavonskome Brodu. Stoga su, kaže, definitivno odlučili od iduće godine izmijeniti termin kako bi dobili sudionike iz Slavonskog Broda, Vinkovaca i Đakova.

Teniska liga

- U Posavini je sve manje mladih koji se okreću tenisu, a problem je što u Orašju nema škole tenisa. Pokrenuli smo tenisku ligu, čime smo dosta podignuli kvalitetu tenisa, što će, nadamo se, doprinijeti i većoj masovnosti igrača - zaključio je Markovinović koji je najuspješnijima dodijelio pehare i novčane nagrade.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?