Premijer liga

Ukinuta zabrana dolaska gostujućim navijačima

Savez
01.08.2012.
u 09:27

BH Telecom će u iduće dvije godine biti glavni sponzor Premijer lige BiH

Konačno se događaju i neke pozitivne stvari u bh. nogometu. Nekoliko dana prije početka nove sezone Premijer lige BiH održan je sastanak Odbora za normalizaciju Nogometnog saveza BiH.

Navijači, sponzor lige...

Donesene su dvije vrlo važne odluke. S novom sezonom prestaje zabrana organiziranog dolaska gostujućim navijačima, a Premijer liga BiH u sljedeće dvije sezone će nositi ime “BH Telecom Premijer liga”, po novom generalnom sponzoru domaćeg prvenstva.

Prijedlog odluke o ukidanju zabrane organiziranog dolaska gostujućih navijača usvojen je u cijelosti. Prema toj odluci, klubovi su dužni da kod organizacije domaćih utakmica maksimalno poštuju odredbe zakona o javnom okupljanju i zakonu o sprječavanju nereda na sportskim manifestacijama, donesenih na razini svih entiteta ili županija, kao i propise i pravilnike Nogometnog saveza BiH koji reguliraju ovu oblast. Klubovi Premijer lige čiji navijači su zainteresirani za odlazak na gostovanje svog kluba moraju svoje navijače klubu domaćinu najaviti preko “Obrasca za najavu gostujućih navijača”, a koji je izradio Odbor za stadione i sigurnost. Dolazak je potrebno najaviti najmanje četiri dana prije same utakmice. Također su zadužena natjecateljska i disciplinska tijela da se protiv klubova koji eventualno ne budu poštivali prethodno spomenute odredbe primjenjuju rigorozne disciplinske mjere. Bilo kako bilo i bh. nogometno prvenstvo prestaje biti jedino u Europi u kojemu se ne može organizirano doći na gostujuću utakmicu kako bi se bodrio svoj klub. Telefonski operater BH Telecom sljedeće dvije godine trebao bi biti glavni sponzor Premijer lige BiH. Odlučeno je i to nakon sastanka s klubovima Premijer lige.

Postignut kompromis

Suglasnost za potpisivanje ugovora s BH Telecomom dali su i Široki Brijeg i Željezničar, koji su imali zamjerke na uvjete ugovora.

- Zbog obveza koje ti klubovi imaju prema postojećim sponzorima, kojima iznajmljuju svoj oglasni prostor na stadionima, postignut je dogovor da se njihove obveze prema glavnom sponzoru naknadno definiraju. Primjerice, ako nemaju slobodan oglasni prostor na klupama za igrače, gdje je recimo predviđeno da ide reklama BH Telecoma, za određeni će se iznos smanjiti izdvajanja prema tom klubu. Takav će pristup vrijediti i za ostala reklamna mjesta definirana ugovorom. Smatramo kako je i takvo rješenje bolje, nego da se ugroze sredstva koja bi trebala pripasti ostalim klubovima - kazao nam je Jasmin Baković, glavni tajnik Nogometnog saveza BiH. Nakon što je realiziran i ugovor s BH Telecomom, iz svakog redovitog kola Premijer lige realizirat će se po jedan izravni TV prijenos. Prvu utakmicu koju će gledatelji moći pratiti na BHT 1 bit će ona sa stadiona Otoka, gdje bi u iduću nedjelju u 17 sati snage trebali odmjeriti Olimpic i Rudar Prijedor.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije