Nakon uspjeha na Koševu narasle ambicije Širokog Brijega

Ugovori s mladim talentima, intenzivirani radovi na travnjaku...

storyeditor/2024-02-20/sbrrr.png
21.02.2024.
u 15:32

Nakon pobjede na Koševu protiv staroga, ljutog suparnika Sarajeva, nogometaše Širokog Brijega na povratku je dočekala i pjesmom pozdravila skupina vjernih navijača te im poželjela nove uspjehe, u prvom redu na sljedećoj prvenstvenoj utakmici protiv Željezničara, piše Večernji list BiH.

Utakmice na Barama

Poruke navijača mogu se svesti pod zajednički nazivnik: pobjeda na Koševu dobit će pravu vrijednost tek ako svladate i momčad s Grbavice! Doznali smo kako će Široki Brijeg Željezničar ipak ugostiti na čitlučkim Barama, a ne na posuškom Mokrom docu. Razlog je prilično uništen i pohaban posuški travnjak. Uostalom, upravo protiv Posušja Široki je već jednom nastupio na Barama u 13. kolu (1:1). Široki je o namjeri da Željezničar u prvenstvu te Velež u četvrtfinalu Kupa BiH ugosti u Čitluku izvijestio NS BiH pa očekuje potvrdu zahtjeva da se utakmica odigra na Barama 25. veljače (13 sati). Ostaje još i da se odrede službene osobe za ove dvije utakmice.

- Jasno nam je kako će susret protiv Željezničara biti težak i neizvjestan. Loši rezultati Željezničara jesenas ništa ne znače, kao što ništa neće značiti ni naša dobra igra i pobjeda na Koševu protiv Sarajeva. Bit će to težak ispit za nas - kaže trener Širokobriježana Dino Skender, koji je igračima u utorak dao dan odmora.

- Moramo se dobro pripremiti. Imamo i dalje problema s ozljedama Bože Muse i Cyrilla Kpana. Po svemu sudeći, Kpan neće biti u konkurenciji za nastup. Ostali valjda hoće, ali još je dugo do utakmice...

Čini se da u konkurenciji neće biti ni povratnika na Pecaru Dine Ćorića, koji se nakon dvije godine u Borcu i godinu u Tuzla Cityju vratio u matični klub. Na klupskoj stranici osvanula je vijest: "Na temelju članka 11. Stegovnog pravilnika NK Široki Brijeg donio je odluku o suspenziji Dine Ćorića, 33-godišnjeg desnog bočnog/krilnog igrača razriješio je obveze dolaska na treninge prve momčadi. U skladu s odlukom sportski direktor Slavko Brekalo zadužen je Dini Ćoriću omogućiti trenažni proces do okončanja stegovnog postupka". Pokušali smo pojedinosti doznati od Slavka Brekala, a on nam je kratko rekao:

- Nitko ne može biti iznad kluba, klub je iznad svih, bez obzira na ime i prezime. Ćorić je prekršio klupsku stegu pa je u skladu s pravilnikom suspendiran.

U klubu smo zato doznali i jednu zanimljivu vijest, ne samo za pristaše kluba s Pecare nego i za sve ljubitelje nogometa. Bivši trener Širokobriježana Marijan Budimir, koji je nedavno raskinuo sve veze i s Hajdukom, imenovan je od čelnika HNS-a za novog izbornika U17 reprezentacije Hrvatske umjesto smijenjenog Roberta Jarnija. Budimir je za vrijeme boravka na Pecari dobro upoznao niz mladih kadeta i juniora Širokog, čak je dio njih priključio treninzima prve momčadi. Za očekivati je da možda neke od njih pozove i za sljedeće utakmice U17 izabrane hrvatske vrste. Jedan od njih je i Matej Gašpar, koji je već tri puta obukao majicu prve momčadi Širokog Brijega. On je prije nekoliko dana s Pecare prešao na Poljud u svojstvu "posuđenika" i konkurirat će za juniorsku momčad Hajduka do 20. lipnja.

Sporazum Hajduk – Široki Brijeg ovdašnji su navijači ipak drukčije zamišljali, tj. da Hajduk pomogne Širokom posudbom igrača, ali ni "obrnuti slučaj" nije nikoga razočarao. Široki je, inače, u posljednje vrijeme potpisao ugovore s nekoliko igrača iz vlastite Škole nogometa kao što su: Božo Prusina (20, zadnji vezni - već je standardni član prve momčadi), Filip Taraba (17, zadnji vezni, srednji branič) Gojko Jelić (17, napadač), Josip Jelić, (17, krilo, srednji vezni), Filip Matić (18, desno krilo), Marko Matić (18, zadnji vezni), David Marković (18, napadač), Ivan Kraljević (16, lijevo ili desno krilo)...

Stavljanje u uporabu

Posljednjih se dana napokon željenim tempom radi i na renoviranju travnjaka na Pecari. Dugo vremena nije se uopće ništa radilo, što je izazivalo kritičare na stalne (opravdane) prigovore i kritike. No, ono što se sada događa daje nadu da bi Pecara mogla biti "zatravnjena" znatno ranije te da bi se još u ovoj sezoni mogla staviti u uporabu, barem za utakmicu-dvije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije