Raikkonen:

U formuli 1 je toliko politike i sr...!

Raikkonen
06.04.2016.
u 17:37

Ferrarijev vozač Kimi Raikkonen kaže kako ga samo utrkivanje privlači u formuli 1, dok je u samom natjecanju previše politike, piše GP1.

Vozači su posljednjih tjedana bili glasniji nego inače zbog stanja u formuli 1. Tako je i udruga vozača Grand Prix Drivers Association (GPDA) u otvorenom dopisu pozvala na promjene u zastarjelom vladajućem tijelu. Nedostaci vladajuće strukture najviše su vidljivi u nedavnim debaklima novog kvalifikacijskog formata i dvojbama oko glasovanja za nova pravila u 2017. godini.

Raikkonen kaže kako je situacija slična već nekoliko godina i kaže kako je jedina dobra stvar u formuli 1 utrkivanje.

- U drugim serijama je nešto drugo dobro jer u formuli 1 ima toliko sr... i politike da je ponekad ludo. Ljudi izvana nas vjerojatno gledaju i misle – kako glupi ljudi, što oni to rade? Mislim da to nikome nije dobro, ali nažalost takva je F1 i takva je već godinama. Sada su veće priče oko toga. Čak kada pogledate deset godina u prošlost i tada je bilo politike, ovo sada je samo razvijenije. Stvari se mogu popraviti. Kada pogledate utrkivanje na stazama, F1 je i dalje ono u čemu uživam. Uživao sam i u reli vožnjama i u NASCAR-u, ali sve je to potpuno drugačije. Od same vožnje do atmosfere. Te stvari su drugačije, ali i u tome ima dobrih i loših stvari. Ništa nije savršeno - rekao je Raikkonen.

Iako postoje negativne strane, Raikkonen smatra kako je formula 1 najviša razina utrkivanja na stazi dostupna vozaču, prenosi Vecernji.hr

- Ako pogledate najbolje reli vozače, nevjerojatno je što oni rade. Ako pogledate najbolje NASCAR vozače, ne možete samo sjesti u auto i pobijediti ih. Oni su najbolji u stvarima kojima se bave, ali kada bi oni došli ovdje i oni bi bili u problemima. Sve ovisi o navikama i o onome čime se baviš, ali ako samo želite najvišu razinu utrkivanja na stazi, onda je to formula 1 - dodao je Finac.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?