Završeno četvrtfinale Lige Hercegovine u Grudama

Stolac i Rakitno u polufinalu na noge favoritima iz Mostara i Širokog

25.08.2023.
u 08:41

Tko će biti pobjednik 18. izdanja Lige? Već godinama na natjecanju dominiraju širokobriješke ekipe

Kiša je poremetila planove za završetak Lige Hercegovine jer je padala kad se trebalo odigrati četvrtfinale. Naime, u srijedu poslijepodne Grude je pogodio jak pljusak i više nije bilo uvjeta za odigravanje natjecanja, piše Večernji list BiH.

I četvrtak poslijepodne bilo je kiše, ali navrijeme pa je igralište bilo potpuno suho, kao i tribine. Stoga su sinoć igrali Stolac i Čapljina te Posušje protiv Ljubuškog.

Prvaci se ipak pojavili

Iako je Čapljina zbog koeficijenta bila nositelj ove godine, protiv Stoca se nije moglo. Zanimljivo je, Čapljinu u početku nije trebao predstavljati pobjednik lige Tasovčići/Klepci, već drugoplasirana ekipa Počitelj/Hotanj, a što je dopušteno prema pravilniku. Razlog što Tasovčići/Klepci nisu planirali nastupiti na natjecanju je što mnogi od igrača žive i rade ili u Njemačkoj ili u Hrvatskoj pa su godišnji odmor proveli kod kuće, taman dovoljno da odigraju i ponovno osvoje Ligu mjesnih zajednica u Čapljini. Međutim, na kraju su se ipak pojavili u Grudama s tih nekoliko rutinera koji su ostali u Čapljini i mladih igrača koji mogu dati noge i to je solidno izgledalo. Jer Stolac je godinama jedna od najboljih ekipa, kako u Stocu tako i šire, a nekoliko Raguža, dvojica Marića i Škrba pokazuju iz godine u godinu zavidnu formu. U pobjedi od 2:0 prekrasne pogotke postigli su Jovan Škrba i Mario Marić. A nakon ovog uspjeha trebat će Stocu još forme i svega ostalog pred večerašnji susret protiv Ilića, mostarskog predstavnika koji iza sebe ima vojsku fanatičnih navijača, a koji su im potpuni vjetar u leđa te, doslovce, dodatni igrač. S obzirom na to da je polufinalna večer, nije isključeno da će i Stolac povesti sa sobom navijače i tako imati još jednog igrača u utakmici u kojoj se odlučuje tko će igrati za prvaka Hercegovine na Duhanskoj areni u Grudama.

Vojska navijača

Drugu utakmicu večeri igrali su predstavnik Posušja - ekipa Rakitna i predstavnik Ljubuškog - ekipa Pregrađa. Posuška momčad također je zbog koeficijenata na posljednje četiri lige ušla u nositelje pa ju je ždrijeb tek sinoć gurnuo u utakmicu. Ljubušaci su pak na penale pobijedili ekipu Brišnik, predstavnika Tomislavgrada, a onda ih je dočekala nova, neugodna utakmica. U kvalitetnoj i žustroj utakmici Rakitno je pokazalo zašto je godinama u vrhu posuškog nogometa te je slavilo dvoznamenkastim rezultatom 12:6, a ne pamti se da je ikada bilo toliko golova na utakmici. Za finale će se boriti protiv Lijeve obale, predstavnika Širokog Brijega, koja se prošle godine okitila titulom prvaka, a ove je godine pobijedila domaćina, Grude Centar, u utakmici koju su mnogi nazivali finalom prije finala. Ima li Rakitno izgleda protiv favorita za osvajanje, vidjet ćemo večeras, a dosadašnje utakmice pokazale su da se nikoga ne smije unaprijed otpisati.

Na kraju krajeva, svaka je mjesna zajednica pobijedila u svojoj općini ili gradu, što je dodatna potvrda kvalitete. Uzbuđenja ovog petka zasigurno neće nedostajati. Bitka za Večernjakov pehar pojačava se, a napetost raste svakim novim danom. Tko će biti pobjednik 18. izdanja Lige? Već godinama na natjecanju dominiraju širokobriješke ekipe. Lijeva obala bila je prvak 2022. u Stocu, Knešpolje 2021. u Čapljini, 2020. se nije igralo, a 2019. u Posušju prvak je bio Kočerin. Najviše naslova prvaka dosad je otišlo upravo u Široki Brijeg jer, uz spomenute, još po naslov imaju Ljuti Dolac i Turčinovići. Rekorder, kao mjesna zajednica, po broju trofeja je Međugorje. Čak četiri puta dizali su Večernjakov pehar, no ove godine, kad je stara garda i dalje na okupu, nije išlo dalje od četvrtfinala. •

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije