Dok se čeka ždrijeb polufinalnih parova Kupa BiH zakazan za četvrtak...

Slijede (li) žestoke kazne za FK Sarajevo, njegove čelnike, a (vjerojatno) i suce

19.03.2024.
u 18:48

Nakon uzvratnih dvoboja nogometnog Kupa BiH polufinalisti Kupa BiH - Borac, Sloga, Široki i Zrinjski čekaju četvrtak, 21. ožujka, i ždrijebanje parova za nastavak toga natjecanja, piše Večernji list BiH.

Susret registriran s 3:0

Igraju se opet dvije utakmice, prva 3. travnja, uzvratna 17. travnja. Podsjećamo, Sloga je nakon 2:3 u Posušju svladala goste s Mokrog doca u Modriči s 2:0 i s ukupnih 4:3 izborila polufinale.

Zrinjski je bez puno muke u objema utakmicama nadigrao Jedinstvo. U Bihaću je slavio s tijesnih 1:0, u Mostaru s 2:0 i s ukupnih 3:0 ušao u polufinale. I Široki je Brijeg upisao dvostruku pobjedu svladavši Velež u Čitluku s 2:1 te također s pogotkom razlike nadigrao Mostarce i pred njihovim pristašama u Vrapčićima – 3:2. Ukupno, to je 5:3 za Široki pa je Veležova želja da se treću godinu uzastopno nađe u finalu Kupa BiH "otplivala" niz Neretvu. Za najjači par četvrtfinala nogometni znalci proglasili su dvoboj Borac – Sarajevo.

Prvi susret u Banjoj Luci završio je s "praznih" 0:0 pa je odluka morala pasti u uzvratu na Koševu. I pala je, ali ne onako kako su očekivali ljubitelji nogometa, nego prekidom utakmice u drugoj minuti sudačke nadoknade vremena. Prekid su izazvali čelnici Sarajeva na čelu sa sportskim direktorom Senijadom Ibričićem, predsjednikom kluba Ismarom Mirvićem te (čak) sa Simonom Rožmanom, naizgled mirnim slovenskim stručnjakom na klupi Sarajlija.

Domaći su bili nezadovoljni sudačkim odlukama, po njima subjektivnim i navijačkim (u korist Borca, naravno). Živci domaćih čelnika, članova stručnog stožera, igrača i navijača na tribinama bili su pretjerano "razigrani" pa su s tribina (ali i s travnjaka) poletjele uvrede i prijetnje sucima, Nogometnom savezu, osobito prema Vici Zeljkoviću, predsjedniku Nogometnoga saveza BiH i bivšem predsjedniku banjolučkoga kluba, čak i igračima Borca, koji su (po nama) u 90 + 2 minute pošteno izborili 2:1 pobjedu. Bilo je puno pirotehnike, a u svečanoj su loži prijetnje pretrpjeli čelnici Borca. Sarajevski mediji sasuli su drvlje i kamenje na suce, Savez i Borac "jer mu suci stalno pomažu".

Nije da mediji nisu u dobroj mjeri u pravu, ali pojedini od njih sasuli su paljbu po sucima i Savezu još prije utakmice! Susret je Natjecateljsko povjerenstvo Nogometnoga saveza BiH registriralo 3:0 (bb) za Borac, a tek se očekuju stegovne mjere od Stegovnog povjerenstva NS-a BiH kao: suspenzija, novčane i vremenske kazne isključenim i "kartoniranim" igračima, trenerima i čelnicima Sarajeva. Bude li kao do sada, kazne će uistinu biti žestoke.

Iz FK Sarajevo u javnost je otišla poruka svim klubovima da se sastanu i donesu mjere kojima bi se "kaznila i zaustavila sudačka pljačka"... Lijepo, ali pitamo se kako FK Sarajevo nikad ranije nije tražilo neku sličnu zaštitu od "sudačkih pljački". Primjerice, onu s utakmice Sarajevo – Posušje, koja se u prošlom prvenstvu igrala u Doboj/Kaknju 21. ožujka 2023. godine, gdje je Sarajevo bilo domaćin jer se renovirao travnjak na Koševu. Sarajevo se "grčevito" borilo za Europu, Posušje također "grčevito" za ostanak. Do 60. minuti bilo je 0:0, a onda je sudac Dražen Marić doslovno izmislio jedanaesterac za Sarajevo, koje je s bijele točke povelo 1:0 i na kraju slavilo 3:1.

"Moralisti"

Nitko od "moralista" toga kluba nikad nije ni pisnuo o izmišljenom jedanaestercu, kojem se smijala cijela država, pa i TV gledatelji u okružju. Toliko o "pravdoljupcima" iz FK Sarajevo, kojem su suci pomogli još "milijun puta"... A ni sarajevski mediji (uz časne iznimke) nisu se trudili "oprati" suca Marića. On nije kažnjen, ali teško da će se Musa izvući.

Dotad, očekuje se ždrijebanje parova polufinala Kupa BiH, koje je zakazano za dva dana, točno u podne, u prostorijama NS-a BiH u Sarajevu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije