Europska liga

Slaven Musa: Izgledi su nam mali, ali idemo hrabro i odlučno!

Široki
01.08.2013.
u 11:25

Igrači kažu kako će zaboraviti tko je s druge strane i ‘bezobrazno’ tražiti pobjedu

Momčad Širokog Brijega jučer oko 10.30 autobusom se uputila na teško “gostovanje” u Zenicu, gdje će večeras u 20.30 sati na stadionu Bilino polje odigrati prvi susret trećeg pretkola Europske lige protiv talijanskog Udinesea.

Najjači protivnik do sada

Bit će to Širokobriježanima prvi službeni susret s jednim klubom iz “liga petice”. Možda i najjačim s kojim su ikad igrali, mada su u kombinaciji praška Sparta, turski Bešiktaš, švicarski Basel... Uoči polaska u Vitez, gdje će prenoćiti, trener Slaven Musa novinarima je rekao: - Udinese je veliki favorit, ali nas nisu napustili vjera i nada u povoljan rezultat, osobito u dobru igru. Volio bih da se igra u Širokom Brijegu, na našoj Pecari, ali ne mislim kako nam je stadion Bilino polje hendikep. Očekujem i podršku naših vjernih navijača. Mislim kako naše igrače ne treba posebice motivirati, ali s psihološke strane trebalo bi nam biti lakše protiv Udinesea nego protiv Irtysha. Ovaj smo put i manje potrošeni nego uoči susreta protiv Kazakhstanaca. U Pavlodaru smo igrali na brzoj umjetnoj travi, u Zenici na Bilinom polju nas čeka odličan travnjak. Naša je momčad potpuno spremna za predstojeći meč, tu smo možda u maloj prednosti pred Talijanima, čije prvenstvo počinje tek za 25 dana. A možda nas igrači Udinesea malo i podcijene... Govoreći i izgledima za povoljan rezultat u večerašnjoj utakmici, te ukupnoj pobjedi nad renomiranim protivnikom Musa je kazao: - Naši su izgledi možda jedan, dva ili pet posto, ali postoje. Da bi ih iskoristili, svi do jednoga moramo pružiti maksimum, a pogreške svesti na minimum. Naš je plan na sredini igrati tvrdo i čvrsto, a onda iz protivnapada ugroziti vrata protivnika.

Na pitanje novinara koji rezultat očekuje u Zenici, samo je odmahnuo rukom: -To vam ne bih mogao prognozirati. Nije zgodno, jer igramo protiv odlične talijanske momčadi.

Talijani su kao što znate odlični taktičari, bila bi prava senzacija da ih izbacimo iz Europa lige. Musin je optimizam umjeren i(li) oprezan, onaj kod njegovih nogometaša čini se puno većim: -Ne bojimo se Udinesea niti malo. Možemo pobijediti, zašto ne, kaže pouzdani Dino Ćorić, a oporavljeni Goran Zakarić još nakon pobjede protiv kazakhstanskog Irtysha rekao nam je ovo: -Sad kad smo pobijedili Irtysh, idemo na pobjedu protiv Talijana.

Kordić spreman

Krešimir Kordić imao je “stotinu” prigoda na dva susreta protiv Irtysha. Zabio je pogodak, dva puta tresao vratnice, više puta grijao dlanove vrataru, lomio protivničke čuvare: -Spreman sam, možda se i taj pogodak posreći... I Wagner je djelovao optimistično: - Možda zabijem ja, možda netko drugi. Očekujem pozitivan rezultat. Igrat ćemo bez straha...

Bez straha – drugo širokobriješkoj momčadi niti ne preostaje, bez obzira što je s druge strane Udinese. Drugačija igra se niti ne isplati. Samo takvim pristupom mogu se nadati možebitnom “preskakanju” protivnika više klase. Do sada im to nije uspjelo niti jedan put, mada su bili na milimetar blizu, recimo protiv Austrije ili Sturma.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije