FK Sarajevo

Sarajevo ostaje bez opasnog Makedonca

igrač
08.01.2016.
u 07:00

Prošle sezone osvojio je naslov s koševskim klubom, za koji je zabio 11 pogodaka

Jedan od najboljih nogometaša Sarajeva Krste Velkoski ima ponude iz Rusije, Južne Koreje i Turske. Tako je napadač makedonske reprezentacije blizu odlaska iz aktualnog prvaka BiH, u koji je došao prije dvije godine iz skopskog Rabotničkog, a pregovori su još u tijeku, piše Večernji list BiH.
 

Vrijedan učinak

U dosadašnjem tijeku sezone bio je najbolji asistent bordo kluba sa sedam asistencija. Pogodio je mrežu protivnika već sedam puta. Prošle sezone osvojio je naslov prvaka BiH s koševskim premijerligašem, čiji je bio golgeter s 11 pogodaka. Bio je strijelac u pobjedama nad Željezničarom a 2:1 na gostovanju, te protiv Širokog Brijega (1:0) kod kuće, Slavije (3:2) i Viteza (3:0) u gostima na putu do prvog mjesta u sezoni 2014./2015. Zabilježio je dvije asistencije protiv Borusije iz Mönchengladbacha u doigravanju za Europsku ligu.
Upisao je 10 nastupa za reprezentaciju Makedonije.
Ovaj nogometaš sigurno je jedan od najkvalitetnijih ofenzivaca u Premijer ligi BiH. Ako se dogodi da napusti klub s Koševa, ambicije Sarajeva u nastavku sezone bile bi jako poljuljane.
 

Važan u koncepciji

Uz jednog od najboljih napadača Premijer lige BiH Leona Benku, Velkoski je jedan od najvažnijih nogometaša u koncepciji Sarajeva. Iako se i Benko spominje u kontekstu nekih drugih klubova, on bi u slučaju odlaska Makedonca izgubio igrača koji ga je najviše opskrbljivao upotrebljivim loptama. Njemu bi također bilo puno teže u napadu, naravno, pod uvjetom da Sarajevo ne pronađe jednako kvalitetnu zamjenu, što sigurno neće biti lagan zadatak. Ostaje nejasno koliko bi Sarajevo tražilo odštete za Velkoskog. Prema popularnom portalu transfermarkt.de, koji se bavi procjenom vrijednosti nogometaša, Velkoski vrijedi milijun eura.
Nije poznato za koji je iznos Sarajevo spremno pustiti ovog nogometaša. Ostaje za vidjeti kako će se ova priča završiti, te koji su to zapravo klubovi koji žele dovesti ovog Makedonca u svoje redove.   

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?