GODIŠNJE 350.000 EUR

Samo je Calello bio skuplji, Pinto je valjda bolji...

'30.06.2013., Zagreb - Portugalac Ivo Pinto potpisao za GNK Dinamo i odlazi na pripreme. Ivo Pinto, Zoran Mamic.  Photo: Daniel Kasap/PIXSELL'
'Daniel Kasap/PIXSELL'
01.07.2013.
u 10:24

– I Tonel je biranim riječima govorio o Dinamu! Rekao mi je da sigurno neću pogriješiti dođem li u Zagreb, te da ću u Dinamu igrački napredovati. A to mi je najvažnije – kaže Pinto.

Njemačka kancelarka Angela Merkel nije došla u Zagreb na proslavu ulaska Hrvatske u EU, ali je zato, napokon, u Zagreb došao Ivo Pinto (23)! Portugalski desni branič u nedjelju je potpisao četverogodišnji ugovor s Dinamom. Od povratka Roberta Prosinečkog 1997. godine, ni jedan igrač nije tako dugo \"putovao\" do Maksimira, trebalo je razriješiti Pintove odnose s Portom i Rio Aveom i kad je to učinjeno, potpisao je za Dinamo.

Cijela odšteta plavima

Plavi na ime odštete moraju Rio Aveu platiti nešto manje od dva milijuna eura, što je drugi najveći odštetni zahtjev koji su plavi ikada platili. Samo je Adrian Calello bio skuplji, nadamo se da će Ivo Pinto biti bolji. Zarađivat će u Dinamu oko 350.000 eura godišnje i samo je Dinamov igrač, pa će u slučaju budućih transfera cijela odšteta ostati plavima.

U nedjelju oko 8 sati, zrakoplovom iz Beča, Ivo Pinto doputovao je u Zagreb, u zračnoj ga je luci dočekao menadžer Danko Đikić i odveo u hotel \"Hilton\". Potom je Portugalac obavio liječnički pregled, nakon kojeg je došao u Maksimir i potpisao ugovor s plavima. U klupskim ga je prostorijama dočekao Dinamov sportski direktor Zoran Mamić.

– Prije dolaska u Zagreb raspitao sam se o Dinamu. Znam da je to veliki klub, koji stalno igra u europskim natjecanjima, a zadnje je dvije sezone igrao u Ligi prvaka. Vjerujem da sam dobro odlučio i da ću u Dinamu napredovati – kaže Ivo Pinto.

Kako to da ste se odlučili za dolazak u Dinamo? Imali ste i ponudu Porta.

– Razgovarao sam sa svojim menadžerom, uvijek se s njim konzultiram o tako važnim odlukama. Zaključili smo da je dolazak u Dinamo odličan izbor, želim opet igrati u Ligi prvaka, nadam se da će tako i biti!

U Cluju ste igrali s hrvatskim napadačem Sašom Bjelanovićem, jeste li njega pitali kako je u Dinamu i Zagrebu?

– Naravno! Često smo razgovarali, Saša mi je rekao sve najljepše o Dinamu, Zagrebu i Hrvatskoj! Rekao mi je da je Dinamo veliki klub iz velikoga grada, Hrvatsku mi je opisao kao prekrasnu zemlju.

A što vam je o Dinamu rekao vaš sunarodnjak Tonel, koji je u Maksimiru proveo dvije i pol godine?

– I Tonel je biranim riječima govorio o Dinamu! Rekao mi je da sigurno neću pogriješiti dođem li u Zagreb, te da ću u Dinamu igrački napredovati. A to mi je najvažnije.

Koja je vaša prava pozicija na terenu, na desnoj strani – defenzivna ili ofenzivna?

– Načelno sam branič, dakle obrambena mi je uloga prioritetna. Ali, volim otići naprijed, vidjet ćete me i pred suparničkim šesneaestercem.

Igrao u Ligi prvaka

Znate li tko je najveći suparnik Dinamu u hrvatskom prvenstvu – ono što je Portu Benfica, to je Dinamu...?

– Ha, znam, to je Hadjuk! Hajduk...

– Oprostite zbog pogrešnog izgovora, ali naučit ću to. Čuo sam za veliko suparništvo između ta dva kluba i njihovih fanatičnih navijača, to su uvijek velike utakmice, pravi derbiji. Znam da je Dinamo godinama ispred Hajduka, vjerujem da će se ta dominacija nastaviti i mojim dolaskom u Maksimir – nada se Ivo Pinto, koji će odjenuti plavi dres s brojem 6.

Nakon ručka, Pinto je otišao u Moravske Toplice i priključio se pripremama.

– Ivo Pinto je lani bio standardan u Cluju, za kojui je odigrao sve utakmice u Ligi prvaka. Donijet će nam kvalitetu i iskustvo – rekao je Zoran Mamić.

>> Ivo Pinto potpisao za Dinamo: \'Došao sam u veliki klub\'

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije