Čapljina open 2012

Rukometni as zapeo u polufinalu čapljinskog Roland Garrosa

Pobjeda
Frano Matić
15.06.2012.
u 10:32

Naslov pobjednika odnio je Ante Marić iz Gruda koji je u finalnom meču rezultatom 2:0 bio bolji od Čapljinca Dalibora Jarka

Na terenima teniskog kluba Čapljina upriličeno je otvoreno prvenstvo Čapljine koje se već tradicionalno odigrava u sklopu manifestacije “Lipanjske zore” u općini Čapljina, a uvršteno je i na listu “Hercegovina tour”. Na “Čapljina open 2012.” nastupilo je četrdeset igrača iz južne Dalmacije i cijele Hercegovine(veterani-rekreativci 35+godina) među kojima je bilo i dosta poznatih sportaša kao što su nogometaš Igor Musa te nekadašnji svjetski rukometni as Patrik Ćavar. Nakon dvotjednog natjecanja naslov pobjednika odnio je Ante Marić iz Gruda koji je u jako kvalitetnom finalnom meču, igranom na terenu u Čeljevu, rezultatom 2:0(po setovima 7:5 i 6:2) bio bolji od Čapljinca Dalibora Jarka.

Po izjavama samih igrača ovo je bilo i najjače izdanje Čapljina opena jer je konkurencija bila iznimno jaka i unatoč godinama mnogi su igrači pokazali kako još nije vrijeme da okače reket o klin.

”Eto pokazalo se presudnim to što sam svog protivnika u finalu slomio na kraju tog inače dugog prvog seta. U nastavku je rezultatski izgledalo nešto lakše, ali je Jarak pokazao da je zasluženo u finalu. Ovo mi je, naravno, jako vrijedna pobjeda i još jedan turnirski naslov”, istaknuo je pobjednik Ante Marić koji je u polufinalu bio bolji baš od Patrika Ćavara (6:4,6:2). Zanimljivo je da je Ćavar već u prvom kolu pobijedio prošlogodišnjeg pobjednika Maria Repara.

”Dobro sam se držao do tog polufinala, a onda je došao mali pad, ali je i protivnik bio iznimno jak, a što je, evo, potvrdio i osvajanjem naslova. Ipak sam zadovoljan jer sam ovdje u Čeljevu i Čapljini već godinama rado prihvaćen gost pa se osjećam kao doma”, rekao nam je rukometni as Patrik Ćavar. Turnir u Čeljevu svake godine postaje sve kvalitetniji i, također, može se vidjeti sve više poznatih imena, te je stoga sasvim izvjesno da će i u budućnosti trend rasta kvalitete ovoga turnira biti nastavljen.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije