Premijer liga BiH u rukometu (Ž)

Rukometašicama Gruda "smiješi" se novi naslov prvakinja BiH

14.12.2015.
u 07:00

Gruđanke su "protutnjale" prvenstvom, što se jasno vidi i iz podatka da su prosječno pobjeđivale s trinaest pogodaka razlike

Aktualne prvakinje i vlasnice ženskog rukometnog Kupa BiH na najboljem su putu ponoviti uspjehe iz prošle sezone. U subotu, u posljednjem, 11. jesenskom kolu ženske Premijer lige BiH rukometašice HŽRK Grude Autoherc uvjerljivo su u Bihaću u dvorani Luke pred oko 150 gledatelja porazile domaću ekipu 29:24, što im je 11. uzastopna pobjeda u aktualnom prvenstvu BiH i 27. uzastopna pobjeda u istom natjecanju.

Do poluvremena Bišćanke su se još nekako nosile s gošćama, pa su na početku utakmice vodile 4:1 i 8:6, ali su se nakon toga Gruđanke "uozbiljile" i prešle u vodstvo, držeći pogodak-dva prednosti do odmora. U nastavku, one su ubrzale i zaigrale svoju igru, pa je razlika uskoro bila osam pogodaka viška. Mogla je biti i veća, ali čini se kako su igračice trenerice Zlate Zubac već mislima na zimskom odmoru, što se vidi i iz podatka da su promašile desetak "zicera".

Pobjeda, ipak, nije dolazila u pitanje, pa na zimski raspust odlaze s maksimalna 33 osvojena boda i s gol-razlikom plus 143 (381:238), što je prosjeku od "strašnih" plus 13 po utakmici... Pogotke za ŽRK Bihać zabile su: Bašanović 7, Ibradžić 5, Mihaljević 4, Railić 3, Bogojević 2, te Hafurović, Midžić i Zukić po 1, a za Gruđanke: Marić 10, Azinović 7, Čutura 6, Vrančić 3, Braćić 2 i M. Gudelj 1. Iako je prvenstvo završeno, rukometašice Gruda Autoherc na odmor će tek pred sami Božić, 21. prosinca.

Naime, one u sljedeći petak putuju u Zagreb gdje će nastupiti na dva turnira (Sesvete i Dugo Selo). Tamo će igrati tri ekipe - seniorke, godište 2000. i 2001./02., te mlađe. Na put kreće ukupno 45 djevojaka. Imena protivnica saznat će se naknadno. Prethodno, 16. prosinca (srijeda, 18 sati), održat će se skupština kluba.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije