navigacija Sport
DOČEKAO GA ŠURJAK

Roberto Mancini ispunio obećanje i vratio se u Međugorje

- Vjera mi je dosta puta pomogla i pomaže u životu, ali ne vjerujem da se to odnosi na karijeru, jer smatram da Gospa ima važnijih stvari o kojima treba da brine - ponovio je Mancini i ovoga puta

Foto: Zoran Grizelj/VLM/PIXSELL

Uoči 31. godišnjice Gospinih ukazanja u Međugorju, menadžer Manchester Cityja, prvaka engleske Premiershipa Roberto Mancini u nedjelju oko podne, po drugi put u kratkom razdoblju, sletio je u mostarsku zračnu luku. Poznati talijanski nogometni stručnjak se potom uputio u poznato u svijetu molitveno mjesto - međugorsko svetište Kraljice mira gdje izazvao veliko medijsko zanimanje. S njim su stigli i poznati talijanski i svjetski kantautor Umberto Tozzi, Antonio Percassi, predsjednik kluba Atalanta i novinar Paolo Brosio. U Međugorju će boraviti dva dana u tamošnjem poznatom hotelu Villa Grace. Nakon što je stigao susreo se s brojnim novinarima koji su prije ručka i uspjeli razgovarati s poznatim nogometnim stručnjakom.

- Vjera mi je dosta puta pomogla i pomaže u životu, ali ne vjerujem da se to odnosi na karijeru, jer smatram da Gospa ima važnijih stvari o kojima treba da brine - ponovio je Mancini i ovoga puta kao i kad je prvi put dolazio u Međugorje.

U poslijepodnevnim satima Mancini i ugledni gosti posjetili su Obiteljski centar u okviru koga djeluje Udruga Marija vrata nebeska na Vionici, te potom bio nazočan na večernjem ukazanju kod Plavog križa u Bijakovićima. Predsjednik Mjesne zajednice Bijakovići Marinko Maka Ivanković uglednom gostu darovao je hrvatski dres Bijakovići i srebrnu Gospinu sliku. Predsjednik Mjesne zajednice Međugorje Dragan Vasilj darovao mu je kamenu krunicu i kameni Gospin kip, dok je načelnik čitlučke općine Ivo Jerkić darovao treneru Manchester Cityja Monografiju Brotnja i broćansko vino. Domaćin, vlasnik hotela Villa Grace Juraj Ivanković goste je dočekao s medovačom, višnjevačom ,grožđem, smokvama, jagodama te je ponovno darovao uglednom gostu carsku žilavku i blatinu - međugorska vina vlasništvo Grge Vasilja koja su se Manciniju posebno svidjela. U Međugorju je Mancinija dočekao legenda splitskog Hajduka Ivica Šurjak, koji je s njim veliki prijatelj. Nogometni stručnjak Roberto Mancini, kantautor Umberto Tozzi su veliki prijatelji.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ocijeni:

1 2 3 4 5

0 (0 ocjena)
Ispravi pogreške

Ključne riječi