ORAŠJE

Pobjedničke pehare osvojili Pekara Awa, Persel, 19. srpanj i Sloboda

storyeditor/2024-01-03/akipa.png
04.01.2024.
u 18:05

6. Božićni malonogometni turnir u Orašju okupio je 46 ekipa u četiri kategorije. Prvi je put održan i dvoranski turnir u malom nogometu s osam klubova registriranih u NS-u PŽ-a

Nakon 13 večeri punih uzbuđenja i više od 70 odigranih utakmica, u Orašju je završio 6. Božićni turnir u malom nogometu u organizaciji MNK Posavina Orašje, piše Večernji list BiH. U ugodnu ozračju Sportske dvorane ŠC fra Martina Nedića ljubitelji malog nogometa u blagdanskom su vremenu imali izvrsno mjesto za večernje druženje i uživanje u igri na parketu.

Pravo sportsko ozračje

Oraška dvorana pružila je idealne uvjete kako igračima tako i svim posjetiteljima i svi akteri istaknuli su istinski ugođaj igranja u pravom sportskom ozračju. Posebnost ovoga turnira jest ta što je odigran u četiri kategorije, 17 seniorskih i 9 veteranskih ekipa, a prvi je put održan i dvoranski turnir u malom nogometu na kojem je nastupilo osam klubova registriranih u NS-u PŽ-a. Pohvalno je da su organizatori odlučili jedan dan posvetiti mladim igračima (2015. godište) pa je cjelodnevni dječji turnir okupio 13 ekipa s prostora PŽ-a, Tuzle, Doboja, Gradačca, Brčkog, Srebrenika, Modriče i Županje (RH). U finalnoj utakmici Sloboda iz Tuzle pobijedila je s 1:0 ekipu Ačko iz Doboja, a u susretu za 3. mjesto HNK Orašje nadigrao je ekipu Graničara iz Županje s 2:0.

- Zadovoljni smo i ovim dijelom turnira jer smo se mogli uvjeriti u sjajnu perspektivu mladih nogometaša s kojima rade kvalitetni treneri. Dječaci su kroz igru potvrdili da je Posavina iznimno bogata talentima i na njima će se temeljiti budućnost turnira - kazao je Marko Prgić, jedan od članova Organizacijskog odbora turnira.

U kategoriji seniora u finalu su se sastali Pekara Awa - Mr. Braun, a rezultat je bio 3:1 za ekipu Pekare Awa, a za 3. mjesto X Expres - Ambu Maria Schnee 4:3. Veterani za 1. mjesto: Persel Srebrenik - Mladići sa zapada 1:0, a za 3. mjesto Mladost Vidovice - Jedinstvo 108 Brčko 0:1.

Dvoransko prvenstvo klubova za 1. mjesto: 19. srpanj Oštra Luka - Napredak Matići 3:2, a za 3. mjesto: NK Korpar Grebnice - juniori HNK Orašje 5:1. Najbolji vratar turnira je Nemanja Poznanović (Mr. Braun), prvi strijelac Semir Hodžić i najbolji igrač Emir Hodžić (Pekara Awa). U finalnom susretu veliki ulog je bio u igri, a utakmicu je bolje otvorila ekipa Mr. Braun brzim pogotkom koji je postigao Domagoj Žigri. U nastavku utakmice Brčaci su napravili veliki preokret i golovima braće Hodžić i Čavalića zasluženo osvojili pobjednički pehar. Zdravko Vujić, član pobjedničke ekipe Pekare Awa, istaknuo je ugođaj igranja u pravom sportskom ozračju i pred velikim brojem gledatelja. Brčanski hakleri pokazali su da su jedna od najboljih ekipa u okružju što se futsala tiče, bez obzira na to što je riječ o igri 5 + 1. - Ovo je kruna uspjeha ekipe sastavljene uglavnom od mladih igrača koji dulje razdoblje sudjeluju na raznim turnirima, a krasi ih uigranost i jednostavnost u igri. Neizvjesnost oko pobjednika trajala je do posljednje tri minute susreta i jedna pogreška mogla je prevagnuti na drugu stranu. Zasluženo smo osvojili prvo mjesto, a potvrda toga je da su nagrade za najboljeg igrača i strijelca turnira dobili naši igrači, braća Emir i Semir Hodžić. Ovo je najbolji novogodišnji dar za sve nas u ekipi - kazao je Vujić.

- Turnir je pratilo korektno ponašanje igrača i gledatelja, tako da nismo imali ni jedan incident na parketu ili u gledalištu, što je iznimno teško ostvariti. Potrudili smo se svim sudionicima osigurati maksimalne uvjete da pokažu svoje znanje i na ravnopravan način dođu do nagrada. To potvrđuju i pohvale koje dobivamo svake godine od brojnih ekipa koje se redovito vraćaju - istaknuo je Ivan Pejić, član Organizacijskog odbora turnira. Pozitivno ih je iznenadilo, kaže, prihvaćanje ideje za pokretanjem Županijske malonogometne lige. Pokazalo se da nastupi domaćih ekipa privlače publiku iako i u njima nastupa nekolicina igrača izvan prostora PŽ-a.

Prihod za PUŽ

Na koncu treba istaknuti i hvalevrijedan potez organizatora koji su jednu večer "darovali" članovima Udruge osoba s poteškoćama u razvoju "Put u život" (PUŽ) Orašje. - Prihod od ulaznica namijenili smo u humanitarne svrhe i drago nam je da smo pomogli tim mladim osobama, da osjete da mislimo na njih i da se ne razlikuju od nas ostalih - kazao je Pejić. Nagrade najuspješnijim ekipama i pojedincima uručio je predsjednik Vlade PŽ-a Đuro Topić, a glavni pokrovitelji ovogodišnjeg turnira su Grad Orašje i Vlada PŽ-a.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije