SERIE A

Osvajač Zlatne lopte preuzima Udinese. Zadaća mu je spriječiti ispadanje u drugu ligu

Fabio Cannavaro
Mike Egerton/PRESS ASSOCIATION
23.04.2024.
u 09:14

"Nema potrebe prisjećati se podviga na terenu jednog od najvećih igrača u povijesti talijanskog nogometa. Cannavaro je mlad i spreman trener međunarodnog ranga koji je već imao priliku testirati svoje sposobnosti", poručili su iz kluba

Proslavljeni bivši talijanski nogometni reprezentativac Fabio Cannavaro imenovan je glavnim trenerom Udinesea do kraja ove sezone u kojoj se momčad bori za opstanak u Serie A. Bivši branič Juventusa i Real Madrida, osvajač Zlatne lopte 2006. i kapetan talijanske reprezentacije koja je iste godine osvojila naslov svjetskog prvaka, zamijenio je Gabrielea Cioffija koji je u ponedjeljak dobio otkaz.

Udinese se nalazi na 17. mjestu, ali samo zahvaljujući boljoj gol-razlici od Frosinone, nakon što je u subotu poražen na gostovanju u Veroni (1-0) od jednog od izravnih konkurenata u borbi za opstanak. To je momčadi iz Udina bio treći poraz u zadnja četiri kola. 

Cannavaro ima šest utakmica za očuvanje prvoligaškog statusa, u kojima će Udinese ugostiti Napoli i Empoli, a gostovati kod Bologne, Leccea i Frosinonea. Tu je i utakmica 32. kola protiv Rome, koja je prekinuta u 73. minuti, kad se igrač Rome Evan Ndicka srušio na terenu.  

Momčad je u dosadašnja 32 nastupa ostvarila svega četiri pobjede, a sa 16 neodlučenih ishoda je ovosezonski rekorder u Serie A. Cannavaru je 50 godina, a ima trenersko iskustvo vođenja klubova u Kini i Saudijskoj Arabiji te na klui talijanskog trećeligaša Beneventa. U Udineseu će imati pomoć svog mlađeg brata Paola.

"Udinese sa zadovoljstvom može pozdraviti svjetskog prvaka i osvajača Zlatne lopte iz 2006. koji će voditi momčad do kraja nogometne sezone", stoji u priopćenju na mrežnom portalu Udinesea.

"Nema potrebe prisjećati se podviga na terenu jednog od najvećih igrača u povijesti talijanskog nogometa. Cannavaro je mlad i spreman trener međunarodnog ranga koji je već imao priliku testirati svoje sposobnosti. Klub je u njegovom iskustvu na terenu te neospornom karakteru vođe prepoznao prikladnu osobu koja će spasiti momčad od ispadanja", priopćili su iz Udinesea. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije