Josip Muselimović

Osobe poput Muhameda Mujića želio sam otrgnuti od zaborava

Josip Muselimović
01.02.2013.
u 11:13

Subota će u Mostaru biti dan kulture i sporta. Nakon promocije knjige autora Josipa Muselimovića, bit će proglašeni najbolji mostarski sportaši i klubovi u 2013. godini

U subotu bi se u Mostaru trebale održati dvije vrijedne društvene manifestacije. U mostarskom hotelu Ero prvo bi se trebala održati promocija knjige autora Josipa Muselimovića, nakon toga planirana je svečanost proglašenja najboljih mostarskih sportaša. Tim povodom jučer je održana konferencija za medije na kojoj su u prostorijama Sportskog saveza grada Mostara bili nazočni Josip Muselimović, autor knjige “Mostarski dragulji - za sva vremena”, te Marijan Kvesić, predsjednik Olimpijskog odbora BiH i ujedno predsjednik žirija za izbor najboljih mostarskih sportaša i klubova. Njihovi domaćini bili su Mirjana Bošnjak, tajnica Sportskog saveza grada Mostara i Dženan Šuta, viši sportski menadžer.

Zadovoljavajući rezultati

- S obzirom na teške uvjete u kojima se razvija sport kako u Mostaru tako i u BiH možemo biti zadovoljni ostvarenim rezultatima mostarskih sportaša. Ova manifestacija je jako važna za ovaj grad, koju treba održavati i koja je prešla u jednu tradiciju sa jednoj visokoj razini. Ona treba da, u ovoj našoj svakodnevnici, bude jedan pozitivan primjer pomoći i prezentaciji kvalitetnog sporta u gradu - kazao je Marijan Kvesić.

Veliki mostarski sportaši Muhamed Mujić, Ivan Ćurković, Duško Bajević, Dražen Dalipagić, Enver Marić, Franjo Vladić, Marijan Kvesić i Jasna Merdan Kolar našli su svoje mjesto u Muselimovićevoj knjizi. Autor je iznio anegdotu o tomu kako je došao na ideju da napiše takvo djelo.

Anegdota

- Jednom sam prigodom išao u banku, a preko puta sam ugledao Muhameda Mujića, velikog nogometaša. Promatrao sam ga 10-ak minuta, a nitko od ljudi koji su prolazili pored njega nisu ga primjećivali, niti ga pozdravljali. Nisam mogao vjerovati kako jedna osoba moje mladosti, koja je tada bila planetarno popularna ima jedan takav tretman okoline. Pa on je bio Leo Messi prije Messija, a u njegovom ga gradu gotovo nitko nije prepoznavao. Ova knjiga je nastala kako bi naše mostarske dragulje poput Mujića otrgnuli od zaborava. On iz nekih razloga gotovo 30 godina nije komunicirao s medijima, ali je za ovu knjigu iznio niz zanimljivih detalja iz svoga života. Nadam se kako će to štivo biti zanimljivo i mlađim generacijama - kazao je Josip Muselimović.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije