Ženski rukomet

Orkanska pobjeda "Kćeriju bure"

07.12.2015.
u 07:00

U sljedećem 11. kolu u subotu Gruđanke gostuju u Bihaću. Teško je i pretpostaviti da neće zabilježiti još jednu uvjerljivu pobjedu

Nakon pobjede (32:19) u derbiju 10. kola Premijer lige za žene protiv prvih pratilja na ljestvici – Krivaje iz Zavidovića, rukometašice HŽRK Grude Autoherc s nevjerojatnom su lakoćom i ležernošću "ubrale" novi naslov. Ustvari "polunaslov", jer biti jesenski prvak u bilo čemu ne vrijedi mnogo ako se ne osvoji i onaj konačni. Ali, treba biti preveliki pesimist za pomisliti na takav rasplet. Pobjeda nad Zavidovićankama ni trenutka nije dolazila u pitanje, piše Večernji list BiH.

Igračice trenerice Zlate Zubac od prvih su sekundi počele zatrpavati mrežu pomalo "izgubljenih" gošći, 2:0, 4:0, 6:0 i sve tako do 9:0, a onda su tek na isteku 14. minute i Zavidovićanke zabile prvi pogodak. Tada su domaće malo "prikočile", pa je Krivaja na poluvrijeme otišla s "pristojnim" minusom (17:9). I nastavak je bio u znaku Gruđanki, pa nazočnih 250 gledatelja ni trenutak nije pomislilo da bi se mogao dogoditi kakav preokret.

Prednost domaćih rasla je do 13 pogodaka, a toliko je bilo i nakon posljednjega zvižduka sudaca. Vratarka Gruđanki Anica Gudelj bila je iznimno raspoložena, pa je ukrotila čak 22 udarca igračica Krivaje. Doprinos pobjedi dale su i ostale igračice: Amanda Marić (4 pogotka), Nikolina Čutura (9), Marija Gudelj (3), Ana Vrančić (6), Josipa Braćić (5), Matea Bandić, Andrea Prisina, Ana Nikić, Klara Mikulić, Anita Azinović (5), Tina Bandić, Martina Leko i Ana Kondža. Za gošće iz Zavidovića igrale su: Erna Šabić, Lejla Musić, Branka Radovanović (2), Ernada Merdanović, Sara Čahtarević (4), Jasna Saletivić (2), Dina Saletović (1), Ilma Mehanović, Majda Mujanović, Ajna Mačak (3), Jasmina Selmanović (4), Amina Bajrić, Adnana Latifović i Sara Bašić (3). Na poluvremenu utakmice na tribinama se pojavio glavom i sijedom bradom sveti Nikola s vrećama slatkih darova koje je podijelio najmlađim rukometašicama Gruda Autoherc. Recimo da prije zimske stanke Gruđanke čeka još gostovanje kod ŽRK Bihać sljedeće subote. *

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije