ŽOK Orašje bez izgubljene utakmice osvojio titulu jesenskog prvaka u Superligi FBiH, skupina Sjever

Oraške žokice s mnogo optimizma vjeruju u povratak u Premijer ligu BiH

storyeditor/2023-12-12/zok.png
13.12.2023.
u 20:07

Odbojkašice Orašja pobjedničkom su serijom završile jesenske polusezone u Superligi Federacije BiH za žene, skupina Sjever. S devet pobjeda u isto toliko utakmica, uz svega četiri izgubljena seta, nadmoćno su osvojile titulu jesenskog prvaka s četiri boda prednosti ispred ekipe Lami Brčko, piše Večernji list BiH.

U posljednjem, 9. kolu jesenskog dijela natjecanja žokice su očekivano nadigrale Gračanicu s 3:0 po setovima i s nova tri boda ostvarile zacrtani cilj koji su sebi postavile već na početku priprema.

Čvrste i borbene

Pobjeda žokica nije bila upitna jer su od početka započele ozbiljno, čvrsto i borbeno te pokazale tko je prvi na ljestvici. Ipak, treba izdvojiti treći set u kojem su imale šest pogrešnih servisa u nizu i gošćama dopustile da steknu malu prednost. Osjetili su to i navijači ŽOK-a Orašje, koji su u kriznim trenucima dali podršku mladim djevojkama i svojim navijanjem pomogli da djevojke mirno uđu u završnicu.

- Događa se da u trećem setu uđemo u određene probleme razmišljajući da će se protivnik predati i da ćemo s lakoćom utakmicu privesti kraju. Ovaj put je Nataša Perić serijom odličnih servisa postavila stvari na svoje mjesto, podignula nam samopouzdanje i trasirala put do pobjede - kazala je Karla Brašnić, kapetanica Orašja, i naglasila kako je niz od devet pobjeda stvorio sliku o kompaktnoj ekipi koja kvalitetom i potencijalom odskače od suparnika.

- Ostvarili smo cilj, ali moram priznati da je bilo situacija kada smo morale stizati prednost protivnika. Treneru dugujemo ispriku ako je ponekad bio nervozan zbog naših pogrešaka, ali nebrojeno puta smo u takvim situacijama pokazale svoju zrelost i uspijevale preokrenuti rezultat u svoju korist. Slobodna ću biti pa kazati kako sadašnja ekipa ŽOK-a Orašje ima kvalitetu za plasman u Premijer ligu, a uz nekoliko pojačanja mogle bismo ostvariti dobre rezultate i u elitnom natjecanju - s puno optimizma poručila je Karla Brašnić, koja potječe iz sportske obitelji. Naime, njezin tata Luka bio je standardna poluga u premijerligaškoj momčadi HNK Orašje.

Iznimno talentirana generacija oraških srednjoškolki uistinu marljivo trenira i trener Mehmed Memišević ističe kako je ove godine ekipa prilično ojačala na psihološkom planu, tako da su oscilacije u igri svedene na najmanju mjeru.

- Osim što posjeduju sjajnu kvalitetu, djevojke su pokazale da imaju i čvrst karakter. U pojedinim teškim utakmicama stizale su prednost suparnika od 10-2 poena, a to je rezultat napornog i ustrajnog rada na treninzima. Ove se djevojke maksimalno žrtvuju i slobodno vrijeme nakon školskih obveza provode u dvorani. Zaslužuju respekt sredine jer igraju za sebe, svoj klub i s velikim uspjehom pronose ime Grada Orašja - naglasio je trener ŽOK Orašje Mehmed Memišević.

U trenažnom je procesu više od 80 djevojaka raznih uzrasta i upravo je rad na treninzima najbolji pokazatelj da je uspjeh žokica plod ustrajnog i dugogodišnjeg zajedničkog rada. Djevojke rade opušteno s osmijehom na licu i u izvanrednom ozračju koje ulijeva nadu u još jednu uspješnu sezonu u kojoj imaju visoke ambicije. Libero ekipe Asja Hamamdžić, uz primača Valentinu Vincetić, igra u vrlo dobroj formi i u svakoj utakmici daje svoj maksimum.

- Moramo zahvaliti i našoj divnoj publici jer smo na njezinim krilima došli do rekordnog niza pobjeda. Ako bih morala izdvojiti najtežeg suparnika, onda je to ekipa Lami Brčko, koju smo uz veliku borbu nadigrale u drugom kolu i, praktički, trasirale put do jesenske titule - istaknula je Hamamdžić.

Izvrsni uvjeti

Redove ŽOK Orašje u ljetnoj je stanci pojačala Sabina Gibić, dobro se uklopila i u cijelosti opravdala povjerenje trenera Memiševića, koji je, kaže, kroz pripreme najviše radio na uigravanju i disciplini.

- Smatram da je ova ekipa definitivno sazrela za osvajanje prvoga mjesta i plasman u Premijer ligu BiH. Imamo dobre navijače, krasne uvjete u dvorani i vjerujem kako će se već iduće godine u Orašju gledati premijerligaška ženska odbojka - naglasila je Gibić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?