Premijer liga bih

Slavlje Zrinjskog u Mostaru: U sudskoj nadoknadi došli do preokreta i pobjede nad Željezničarom

Zrinjski
HŠK Zrinjski
24.09.2023.
u 21:40

U susretu 8. kola Premijer lige nogometaši Zrinjskog pobijedili su Željezničar rezultatom 2:1.

Iako je Zrinjski dominirao, tek u finišu su slomili otpor Plavih i došli do vrijedne pobjede. S druge strane, Željo je vezao četvrti poraz i nalazi se u velikoj krizi.

Počelo je udarcima Kiša i Jukića, ali nije bilo prave opasnosti po gol Muftića. U 23. minuti Jukić je ponovno sjajno šutirao, ali još bolje je reagirao golman Želje.

Tri minute kasnije uzvratio je i sastav sa Grbavice. Allyson je dobro šutirao, ali Marić je krajnjim naporom zaustavio njegov pokušaj, piše Klix.ba

U 28. minuti Cocalić je šutirao glavom, ali ponovno je Marić bio na visini zadatka. I onda, u 31. minuti dogodio se trenutak odluke.

Nakon kornera i kombinacije, Mekić je ubacio s lijeve strane, a Jašarević pogodio glavom za vodstvo tima s Grbavice 1:0.

U finišu prvog dijela Zrinjski je mogao do izjednačenja. Velike šanse imali su Jukić i Bilbija, a Kiš je pogodio prečku.

Zrinjski je nastavio s pritiskom i u nastavku, ali realizacija je izostala. Najbolju šansu imalo je Bilbija u 64. minuti kada je pogodio stativu, a isti igrač je u 70. minuti ostao sam na petercu, ali njegov udarac glavom obranio je Muftić.

U 77. minuti i Jakovljević je imao veliku šansu nakon kornera i udarca glavom, ali lopta je prošla pored gola. Ipak, samo 60 sekundi kasnije Ivančić je ubacio iz prekida, a Jakovljević ponovno visoko skočio i glavom pogodio za 1:1.

I kada se činilo da će ostati 1:1, Mišić je u 92. minuti na povratnu loptu Bilbije pogodio i donio veliku pobjedu Zrinjskom.

Zrinjski će u narednom kolu gostovati Tuzla Cityju, dok će Željezničar dočekati Široki Brijeg.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije