Brat i sestra prvaci BiH:

Nikolina i Josip Čutura rukometni dragulji iz Mostara

Brat i sestra prvaci BiH
21.05.2016.
u 09:00


Ljubav prema sportu u Hercegovini je u većini primjera potekla iz obitelji. Mnogi uspješni sportaši iz ovih krajeva svoje uzore imaju među članovima obitelji, te su uz njih zavoljeli sport i sportska natjecanja.

Proteklih godina u Hercegovini smo svjedočili velikim uspjesima mnogih sportskih obitelji. Obitelj Brkić čine uspješni karatisti Marin, Veselko i Stela, a braća Karačić uspješni su na rukometnim i nogometnim travnjacima. Najstariji Ivan je reprezentativac BiH, Igor nastupa za reprezentaciju Hrvatske, dok je najmlađi Goran sa HŠK Zrinjski osvojio naslov prvaka.

U obitelji Suton je futsal, odnosno mali nogomet glavna preokupacija. Reprezentativac Hrvatske Josip 24. travnja je sa Splitom osvojio Kup Hrvatske, a na isti dan njegov najmlađi brat Luka sa Zrinjskim je osvojio Kup BiH.  Od Luke je četiri godine stariji Marin koji je s Brotnjom sezonu u Premier ligi završio na trećem mjestu postigavši 23 gola.

Primjer sportskog uspjeha je i obitelj Čutura iz Mostara. Nikolina je ove sezone u dresu Gruda osvojila naslov prvakinja BiH, a njezin četiri godine stariji brat Josip sa Izviđačem je u srijedu osigurao prvaka BiH. Brat i sestra tako su u samoj sezoni osvojili titule, što je dostignuće kakvo se rijetko događa.

Nikolina Čutura rođena je 09. 04. 1998. i jedna je od najperspektivnijih rukometašica u BiH. Igra na mjestu lijeve vanjske igračice, a osim za Grude još je nastupala za Kosaču i Zrinjski.  

Njezin brat Josip rođen je 26. 02. 1994. godine, a svoje prve rukometne korake napravio je u Zrinjskom.  Josip Čutura 2013. godine proglašen je za najboljeg igrača juniorskog prvenstva Herceg - Bosne. Od srpnja 2014. godine član je Izviđača s kojim je nakon 11 godina titulu prvaka vratio u Ljubuški.

Uz Nikolinu i Josipa na slici je njihov brat Ivo koji je svojevremeno zabilježio par nastupa u MNK Karaka, nekadašnjem prvaku BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije