Mario Maka Ivanković prokomentirao uspješan trenerski debi na klupi Zrinjskog

Nije mi bilo nimalo lako voditi prvu utakmicu, pobjeda je bila "pod mus"

24.11.2023.
u 15:36

Uspješan debi na klupi Zrinjskog u pobjedi od 3:1 protiv Širokog Brijega imao je Mario Maka Ivanković, nekada kapetan Plemića, a danas domaći trener koji je spremno prihvatio ulogu.

Prvenstvo prioritet

- Pobjeda je bila "pod mus", ali sve je na kraju sjelo na pravo mjesto - kazao nam je Ivanković netom nakon utakmice. Osjetilo se kako mu je pao kamen sa srca, priznao je kako mu nije bilo nimalo jednostavno voditi ovu utakmicu. U službenom dijelu pred medijima je komentirao nastup svojih igrača:

- Nama je bilo najvažnije pobijediti jer tri boda bila su nam nužna kako bismo uhvatili priključak nakon ove zaostale utakmice. Ulazak u utakmicu bio je odličan, poveli smo s 2:0, ali onda smo imali rupu od 10 do 15 minuta gdje smo, ne mogu reći - stali, ali počeli izmišljati neka rješenja, što je Široki kaznio. Našim smo pogreškama gotovo vratili Široki u igru. Posljednjih desetak minuta prvog poluvremena opet smo bili dobri, vratili se na razinu s početka utakmice, zabili još jedan gol. Što se tiče drugog poluvremena, mogu ga nazvati rutinskim. Nismo primili gol, nismo ga ni dali, sve u svemu, prezadovoljan sam pobjedom i pristupom. To je ono što nam je trebalo. Nismo imali mnogo vremena za pripremu ove utakmice, tek dva treninga. Koncentrirali smo se na razgovore s igračima i to je na kraju donijelo izvrsnu reakciju - kazao je Ivanković.

Novi trener Zrinjskog ranije je istaknuo kako je on privremeno rješenje. Ipak, način na koji se postavlja jasno pokazuje kako će se ponašati kao glavni trener sve dok bude na klupi. Dotaknuo se i novih utakmica.

- Pobjeda protiv Širokog bila nam je ključna. Sada se možemo okrenuti Gabeli i GOŠK- u jer ta nam utakmica dolazi za svega nekoliko dana. Neću reći kako je Europa sporedna, ali prvenstvo nam je prioritet i svakoj utakmici pristupat ćemo maksimalno. Koncentrirat ćemo se na prvu iduću utakmicu. Ona nam je najvažnija. Nećemo gledati tako daleko u budućnost - dodao je.

Pitali smo Ivankovića i koliko mu znači pobjeda u debiju na prvoj utakmici koju je vodio kao šef struke prve momčadi Zrinjskog.

- Naravno da mi ovakvo nešto mnogo znači. Prije svega, svjesni smo pobjede i toga što ona prvo znači našem klubu. A jasno je kako sve to mnogo znači i meni na osobnom planu - dodao je.

Dok se Ivanković spuštao prema svlačionici, kroz neformalne razgovore još smo više vidjeli koliko mu je značila ova pobjeda. Prije svega, donijela mu je olakšanje. Nikada u karijeri nije se susreo sa sličnim pritiskom. Ostaje za vidjeti kako će mu dalje ići na klupi Zrinjskog.

U taboru Širokog nisu mogli imati previše razloga za zadovoljstvo. Pred novinarima se našao i trener Marijan Budimir. Čestitao je Zrinjskom na zasluženoj pobjedi, a komentirao je i igru svoje momčadi:

- Mislim da smo jako loše otvorili utakmicu, gubili smo dvoboje, individualna klasa Zrinjskog došla je do izražaja i vrlo brzo smo primili dva gola. Stvorili smo nekoliko prilika, zabili gol, imali još koju priliku, no, kada je trebalo izdržati poluvrijeme s tim rezultatom, individualna kvaliteta i naše individualne pogreške dovele su do nove prednosti za njih od 2 gola razlike. Zrinjskom ne smijete u ovoj ligi pustiti puno, on u ovom prvenstvu ima najveću individualnu kvalitetu, mnogo se toga treba posložiti da protiv te momčadi možete napraviti dobar rezultat - kazao je Budimir.

Široki je imao dosta problema na bokovima u obrani. Jasno je to potvrdio i trener momčadi s Pecare koji je u nastavku utakmice mijenjao sustav igre, prešao na igru s tri igrača u zadnjoj liniji. - Zrinjski je opasan iz ubačaja s boka i tako smo u centrali dobili tog još jednog igrača. Nama je za nešto više u napadu nedostajao dobar zadnji pas. Ono što može veseliti jest što smo dali priliku trojici juniora, neki od njih debitirali su, a neki skupljali minutažu u ovom prvenstvu - dodao je trener Širokog koji se prethodno požalio i na viroze te druge vrste izostanaka u svojoj momčadi.

Uskoro i Alkmaar

Zrinjskom već u nedjelju slijedi utakmica u Gabeli protiv GOŠK-a, a idući tjedan i nova europska utakmica Konferencijske lige - gostovanje kod AZ Alkmaara u Nizozemskoj. Nemaju u mostarskom klubu mnogo vremena za neke dublje analize, za to će ga biti u prvenstvenoj stanci. Sreća za Zrinjski je ta što do kraja godine ne igra mnogo utakmica na domaćem terenu jer je hibridni travnjak pod Bijelim brijegom u jako lošem stanju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije