Ivan Beus, potpredsjednik NS BiH:

Naši nogometaši koji su igrali u SAD-u potvrdili su kako Premijer liga BiH ima stanovitu kvalitetu

19.02.2018.
u 08:40

Na dužnost drugog potpredsjednika Nogometnog saveza BiH Ivan Beus prvi put je izabran 2012. godine. Priznanje za svoj rad dobio je i četiri godine kasnije kada mu izaslanici Skupštine svojim glasovima potvrđuju novi mandat do 2020. U razgovoru za službenu stranicu NS BiH Ivan Beus je govorio o tom razdoblju, pomaku u radu, ali i problemima, reprezentaciji i drugim nogometnim temama.

- Kada se uzme u obzir stanje koje smo zatekli u Nogometnom savezu, onda je napravljeno uistinu puno. Uspjeli smo u svakom pogledu normalizirati rad Saveza. Uspostavili smo bolji sustav rada, poboljšali unutarnju strukturu Saveza, normalizirali financijsko poslovanje te stvorili i puno bolju klimu za razvoj nogometa u BiH. Znatno smo popravili suradnju s UEFA-om koja nam daje veliku podršku u svim našim procesima. U tim strukturama smo se uspjeli bolje pozicionirati i dobiti na značaju - kazao je Beus za službenu stranicu NS BiH.

Na pitanje u kojim segmentima je najviše vidljiv napredak Saveza te što je to što još uvijek nije na zadovoljavajućoj razini, Beus ističe: - Znatno smo popravili imidž bh. nogometa, pogotovo na međunarodnoj razini. Ipak, najveći je pomak, po mom mišljenju, vidljiv u radu reprezentativnih vrsta, pogotovo je to slučaj s reprezentacijom A. Postigli smo i neke velike uspjehe, poput plasmana na Svjetsko prvenstvo. Dosta je dobrih stvari napravljeno smanjivanjem Premijer lige BiH, ali za kvalitetu nogometa možemo puno napraviti ako bismo tu ligu smanjili na 10 klubova. Sigurno ima još prostora kako možemo popraviti domaći nogomet.

Premijer liga BiH se nastavlja, javnost i mediji su podijeljeni što se tiče prve sezone s 12 klubova, može se vidjeti dosta dobrih stvari smanjivanjem lige, no nije mali broj ni onih koji su još uvijek skeptični.

- Premijer liga s 12 klubova donijela je pomake u kvaliteti, ali i u zanimljivosti. Natjecanje se u ovom formatu igra još relativno kratko. Tek će se za nekoliko sezona i s vremenskim odmakom moći procijeniti koliko je to bio uspješan potez. Kao što sam već rekao, nadam se kako ćemo u budućnosti smoći snage za još jedan iskorak, smanjivanjem Premijer lige BiH na 10 klubova. Tada bismo podigli kvalitetu nogometa u tom najvišem stupnju natjecanja, ali bi i niži rangovi postali zanimljiviji - kazao je Beus.

Potpredsjednik Nogometnog saveza BiH komentirao je, logično, i novog izbornika reprezentacije A Roberta Prosinečkog koji je predvodio prvi put bh. tim u prijateljskim utakmicama nedavno odigranim u Americi.

- Naši nogometaši koji su igrali u SAD-u potvrdili su kako i Premijer liga ima stanovitu kvalitetu. Nisam dovoljno kompetentan kako bih zaključio tko su igrači koji mogu i dalje pomoći reprezentaciji, to je već posao izbornika. Ipak, izbornik sada može imati nešto bolji dojam čime raspolaže. Svi igrači u SAD-u su bili jako motivirani i s te strane možemo biti zadovoljni. Ono što je najvažnije za nas u Izvršnom odboru NS BiH je činjenica kako moramo osigurati što je moguće bolje uvjete s naše strane kako bi izbornik Prosinečki mogao što bolje raditi svoj dio posla - kazao je Ivan Beus za službenu stranicu Nogometnog saveza BiH. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije