NEMA VIŠE HRVATA

Nadal i Federer neokrznuti do osmine finala US Opena

'Roger Federer of Switzerland argues with the umpire during his men's singles tennis match against Sergiy Stakhovsky of Ukraine at the Wimbledon Tennis Championships, in London June 26, 2013.
Reuters/Pixsell
01.09.2013.
u 16:15

Ivan Dodig nastavlja s nadmetanjem u konkurenciji parova, a Ivo Karlović napušta New York zadovoljan. Kaže: - Odavno nisam igrao tako dug i naporan meč kao protiv Blakea i zato protiv Wawrinke nisam imao snage

Glavni favoriti za pobjednika teniskog US Opena - Rafael Nadal, Novak Đoković, Roger Federer i Andy Murray - stigli su do osmine finala gotovo neokrznuti. Posebno su dominantni bili Nadal (od kojega je stradao i naš Ivan Dodig) i Roger Federer. Rafa u New Yorku nije izgubio niti jedan gem na svom servisu a iza njega je već i 18 pobjeda u nizu na betonskoj podlozi. Švicarac je protiv Francuza Mannarina (6:3, 6:0, 6:2) postigao 22. pobjedu (uza samo jedan poraz) u noćnim mečevima na stadionu Arthura Ashea.

- Uvijek postoji mali pritisak kad igram na tom terenu, no večeras sam odlično koristio servis i vjetrovite uvjete. Više me nije strah moguće ozljede (mučila su ga leđa - op. a.) i sretan sam da punom snagom mogu hvatati svaku loptu, bez čega se ovaj turnir ne može osvojiti - kazao je Federer, koji protiv sljedećeg suparnika, Španjolca Robreda, ima stopostotni učinak 10-0!

Ispadanjem Dodiga protiv Nadala Hrvatska je ostala bez predstavnika u pojedinačnoj seniorskoj konkurenciji. Dodig (kao i Mikica)  još nastavlja nadmetanje na turniru parova, zajedno s Brazilcem Melom, a Ivo Karlović odlazi iz New Yorka zadovoljan.

- Moram biti zadovoljan postignutim na US Openu. Prošao sam kvalifikacije i dobio meč u pet setova, vrativši se iz 0:2 potonuća. Dugo već nisam igrao tako dug i naporan meč kao protiv Blakea i zato protiv Wawrinke nisam imao snage - napomenuo je div sa Šalate.

A od nedjelje su u igri i naši najbolji juniori: Ana Konjuh i Jana Fett među djevojkama i Borna Ćorić među dečkima. 

>> Nadal bez poteškoća izbacio Dodiga iz US Opena

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije