Teško gostovanje

Na terenu umjetna trava od koje tehničare zaboli glava - Zrinjski gostuje kod Krupe

18.11.2017.
u 07:00

Kada nekom nogometašu u Premijer ligi spomenete gostovanje u Krupi, ovaj se obično uhvati za glavu. Nije to baš zato što je taj teren neosvojiv, riječ je jednostavno o tome kako je na njemu posebno neobično igrati s obzirom na lošu umjetnu podlogu.

Tvrd umjetni travnjak

- Istina je, puno je to drukčija podloga od one na kojoj smo mi navikli igrati. Iako je to umjetna trava, teren u Krupi je prilično nezgodan za igru. Tvrd je, na njemu je previše gume, lopta nekako neobično ide po njemu. Obično se na takvim podlogama može igrati brže, ali u Krupi se igra sporije. Naš protivnik sigurno je više naviknut na te uvijete, ali mi ćemo u svakom slučaju dati sve od sebe kako bismo postigli dobar rezultat, kazao nam je u dahu krilni igrač Zrinjskog Ognjen Todorović. Todorović je iskazao veliko poštovanje prema svom protivniku. - Krupa je jedna dobara momčad, vrijedna poštovanja. Igraju čvrsto, neugodni su u skok igri, posebno u prekidima. Imaju nekoliko igrača koji su u dobroj formi. Ipak, spremni smo za ovaj susret. Bez obzira na teren i snagu protivnika, ako mi budemo pravi, možemo pružiti dobru igru - dodao je Todorović.

Trener Blaž Slišković nam je otkrio kako se njegova momčad za specifično gostovanje pripremama na specifičan način.

Pobjeda je uvijek ambicija

- U Krupu idemo s ambicijama napraviti dobar rezultat, a to je za nas uvijek samo pobjeda. Nastojat ćemo se tako postaviti na utakmici. Nećemo razmišljati o defanzivnoj taktici, nego ćemo igrati onako kako smo navikli i kući i u gostima. Kako za nas tako i za sve druge protivnike teren predstavlja određeni problem. Krupa je navikla igrati na takvoj podlozi. Mi nismo, ali smo ovaj tjedan radili na umjetnoj travi kako bismo se privikli uvjetima terena u Krupi. Koliko će to pomoći, vidjet ćemo na samoj utakmici, kazao je na konferenciji za medije Blaž Slišković, te je još dodao: - Pribojavamo se prekida, jer su tu zaista kvalitetni. Trebamo raditi što manje prekršaja, pokušati kontrolirati utakmicu pa iz kontrole ugroziti gol protivnika i vratiti se kući zadovoljni. Koliko ćemo u tome uspjeti, ovisi o mojim igračima, ali i o igračima Krupe, dodao je Baka.•

Slišković je rekao kako ima na umu dvije formacije u kojima može početi susret. Skloni smo misliti kako će Baka ovaj put malo pojačati vezni red. Postoji mogućnost kako će Zrinjski igrati s tri igrača u veznoj liniji (Ćavar, Pezer i Jamak), Todorovićem i Filipovićem na krilima, te Bilbijom u napadu. Na lijevom boku će umjesto kartoniranog kapetana Stojkića biti Lučić, dok bi se na desni bok nakon neugodne ozljede trebao vratiti Galić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije