Početak lige

Na početku SEHA lige žele pobjedu protiv Lovćena

Utakmica
14.09.2012.
u 10:14

Iako će ove godine nastupiti manje sudionika nego prošle regionalna liga sigurno će donijeti visoku razinu rukometa

HRK Izviđač Mi Grupa je ponovo sudionik regionalnog natjecanja - SEHA lige. Ove sezone je došlo do nekoliko promjena u odnosu na prethodnu, a one najznačajnije se odnose na broj sudionika. Umjesto prošlosezonskih 12, liga će ove sezone brojati 10 klubova koji će se natjecati po dvokružnom bod-sustavu, te će nakon tako odigranih 18 kola četiri prvoplasirane momčadi nastupiti na završnom turniru koji će se ove sezone održati u Skoplju ako barem jedan od četiri prvoplasirana kluba budu Vardar ili Metalurg. Ako to ne bude slučaj, odredit će se novi domaćin između četiri sudionika Final Foura.

Jaka konkurencija

U odnosu na prošlu sezonu Sloga iz Doboja je zamijenila RK Bosnu, Sutjeska iz Nikšića ove sezone neće igrati SEHA ligu, što je također slučaj s Metaloplastikom i Crvenom Zvezdom čime je liga ostala bez predstavnika Srbije. Novi klub koji se priključio SEHA ligi je bjeloruski Brest Meshkov. Kompletan popis klubova: Zagreb CO., Nexe (HRV); Vardar, Metalurg (MKD); Lovćen (CG), Tatran Presov (SVK), HC Brest Meshkov (BLR), RK Borac, RK Sloga, HRK Izviđač Mi Grupa (BiH). Sigurno je da će i ove sezone regionalna liga ponuditi mnoštvo kvalitetnih i uzbudljivih utakmica.

Očekuju pobjedu

Pred početak lige i prvu domaću utakmicu Izviđača razgovarali smo s novim kapetanom Antom Borasom. Otkrio nam je da se dobro snašao u novoj ulozi, te da je zadovoljan pristupom i radom suigrača.

Kako su protekle pripreme za SEHA ligu?

- Bilo je to jako intenzivno pripremno razdoblje. Pripreme su odrađene na visokoj razini i ja sam u konačnici jako zadovoljan, jer se momčad zaista uigrala kroz turnire i treninge. Ciklus smo odradili bez većih ozljeda, no nažalost, neki dan na treningu Buljubašić se ozlijedio (slomljen nos) i ostaje neizvjesno hoće li i kada zaigrati - kazao nam je Ante Boras, koji je ovoga ljeta imao prigodu igrati protiv Lovćena na prijateljskom turniru u Ljubuškom.

- U finalnom susretu na našem tradicionalnom turniru ostvarili smo pobjedu nad nimalo ugodnom momčadi Lovćena. Moram priznati da tada nismo bili uigrani kao sada, s obzirom da smo upravo u tom razdoblju dobili nekoliko novih igrača - dodao je Boras.

Kakva su sada očekivanja od susreta s Lovćenom?

- Pobjeda. Uvjeren sam da možemo pobijediti momčad s kojom uvijek imamo dosta tešku utakmicu i koju iznad svega jako cijenimo. Imamo veliku prednost u samom startu, jer igramo pred domaćom publikom koja će nas, uvjeren sam, doći bodriti u velikom broju - zaključio je Boras.

Susret Izviđača i Lovćena igra se u sutra u Gradskoj športskoj dvorani s početkom u 20 sati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije