navigacija Sport
Početak lige

Na početku SEHA lige žele pobjedu protiv Lovćena

Iako će ove godine nastupiti manje sudionika nego prošle regionalna liga sigurno će donijeti visoku razinu rukometa

Na početku SEHA lige žele pobjedu protiv Lovćena

Foto:

HRK Izviđač Mi Grupa je ponovo sudionik regionalnog natjecanja - SEHA lige. Ove sezone je došlo do nekoliko promjena u odnosu na prethodnu, a one najznačajnije se odnose na broj sudionika. Umjesto prošlosezonskih 12, liga će ove sezone brojati 10 klubova koji će se natjecati po dvokružnom bod-sustavu, te će nakon tako odigranih 18 kola četiri prvoplasirane momčadi nastupiti na završnom turniru koji će se ove sezone održati u Skoplju ako barem jedan od četiri prvoplasirana kluba budu Vardar ili Metalurg. Ako to ne bude slučaj, odredit će se novi domaćin između četiri sudionika Final Foura.

Jaka konkurencija

U odnosu na prošlu sezonu Sloga iz Doboja je zamijenila RK Bosnu, Sutjeska iz Nikšića ove sezone neće igrati SEHA ligu, što je također slučaj s Metaloplastikom i Crvenom Zvezdom čime je liga ostala bez predstavnika Srbije. Novi klub koji se priključio SEHA ligi je bjeloruski Brest Meshkov. Kompletan popis klubova: Zagreb CO., Nexe (HRV); Vardar, Metalurg (MKD); Lovćen (CG), Tatran Presov (SVK), HC Brest Meshkov (BLR), RK Borac, RK Sloga, HRK Izviđač Mi Grupa (BiH). Sigurno je da će i ove sezone regionalna liga ponuditi mnoštvo kvalitetnih i uzbudljivih utakmica.

Očekuju pobjedu

Pred početak lige i prvu domaću utakmicu Izviđača razgovarali smo s novim kapetanom Antom Borasom. Otkrio nam je da se dobro snašao u novoj ulozi, te da je zadovoljan pristupom i radom suigrača.

Kako su protekle pripreme za SEHA ligu?

- Bilo je to jako intenzivno pripremno razdoblje. Pripreme su odrađene na visokoj razini i ja sam u konačnici jako zadovoljan, jer se momčad zaista uigrala kroz turnire i treninge. Ciklus smo odradili bez većih ozljeda, no nažalost, neki dan na treningu Buljubašić se ozlijedio (slomljen nos) i ostaje neizvjesno hoće li i kada zaigrati - kazao nam je Ante Boras, koji je ovoga ljeta imao prigodu igrati protiv Lovćena na prijateljskom turniru u Ljubuškom.

- U finalnom susretu na našem tradicionalnom turniru ostvarili smo pobjedu nad nimalo ugodnom momčadi Lovćena. Moram priznati da tada nismo bili uigrani kao sada, s obzirom da smo upravo u tom razdoblju dobili nekoliko novih igrača - dodao je Boras.

Kakva su sada očekivanja od susreta s Lovćenom?

- Pobjeda. Uvjeren sam da možemo pobijediti momčad s kojom uvijek imamo dosta tešku utakmicu i koju iznad svega jako cijenimo. Imamo veliku prednost u samom startu, jer igramo pred domaćom publikom koja će nas, uvjeren sam, doći bodriti u velikom broju - zaključio je Boras.

Susret Izviđača i Lovćena igra se u sutra u Gradskoj športskoj dvorani s početkom u 20 sati.

Ocijeni:

1 2 3 4 5

0 (0 ocjena)
Ispravi pogreške

Ključne riječi