Rukomet gosti u sportskom savezu

Mostar kao polazna točka novih priprema

02.01.2016.
u 07:00

Bh. rukometaši će se u gradu na Neretvi zadržati samo danas i nedjelju jutro. Već u nedjelju putuju na nastavak priprema u Crnu Goru

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas počinje pripreme za preostala četiri susreta kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2017. godine u Francuskoj. Drugi dio kvalifikacija igrat će se od 6. do 13. siječnja. Prve dvije utakmice rukometaši BiH igrat će protiv Kosova, 6. siječnja u Đakovici i tri dana kasnije u Tuzli, dok kvalifikacije završavaju uzvratnim susretima sa Slovačkom, 13. siječnja u Hlohovecu i Litvom 17. siječnja u Tuzli.

Pripreme u Crnoj Gori

Nakon današnjeg okupljanja u Mostaru, reprezentacija će 3. siječnja otputovati u Bar, gdje će dan kasnije odigrati prijateljsku utakmicu s reprezentacijom Crne Gore, koja se priprema za nastup na Europskom prvenstvu, sredinom siječnja u Poljskoj. Najbolji bh. rukometaši iz Crne Gore će 5. siječnja otputovati u Đakovicu u kojoj se igra prvi susret s Kosovom. Izbornik Dragan Marković od igrača s popisa, koji je objavio početkom prosinca, neće moći računati na ozlijeđenog pivota Vladima Vranješa, kojeg će zamijeniti Damir Halilković.

Nikola Prce, kapetan bh. rukometaša smatra da ako on i njegovi suigrači nisu u stanju pobijediti dva puta Kosovo, onda trebaju svi zajedno napustiti reprezentaciju.

- Naravno da nije dobro kada imamo tako malo vremena za pripreme, ali ćemo imati test utakmicu s Crnom Gorom i te dvije s Kosovom da se uigramo za finiš kvalifikacija. Oni nisu u rangu s nama, ali ih se ne smije podcijeniti. Malo su se stvari poremetile u odnosu na ranije godine. Imali smo puno odmora, imat ćemo samo jedan trening pred ogled s Crnogorcima i još dva ili tri pred susret u Prištini. Mislim da smo olako shvatili Kosovo, ali ako ćemo se njih bojati, onda se nemamo čemu nadati. Ako nismo u stanju dobiti dvije utakmice s Kosovom, onda se možemo rasformirati i otići svatko svojoj kući, jasan je lijevi bek i kapetan bh. tima Prce.

Borba za 1. mjesto

Dok BiH bude vodila borbu s Kosovom, u dvomeču će Slovačka i Litva odlučivati o tome tko će nastaviti borbu za 1. mjesto u skupini.

- Gledajući na te utakmice između Slovaka i Litvanaca, mislim da će se oni međusobno "potući" i da će svatko dobiti po jedan susret. To bi išlo nama na ruku. Ipak, se tu radi o reprezentacijama jednake kvalitete koje su uz to domaćinske. Mislim kako će i jedni i drugi zadržati prednost domaćeg terena, a time bi nama otvorili put prema dodatnim kvalifikacijama. Tada bi uz dvije pobjede nad Kosovom trebali dobiti još Litvu kući u zadnjem kolu. Naravno, to ne znači da ćemo u Slovačku ići na izlet. Naprotiv, nastojat ćemo dobiti sve utakmice, kazao je Prce.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?