POSLIJE TRANSFERA

Messi o tragičnoj epizodi u PSG-u: 'Odnos s navijačima se slomio. To se dogodilo Neymaru i Mbappéu'

Lionel Messi
CHRISTIAN HARTMANN/REUTERS
25.06.2023.
u 10:37

"Prilagodba na novi život bila je komplicirana. Kasno sam došao, nisam bio na pripremama i morao sam se prilagoditi novom gradu, što je bilo teško za mene i obitelj", kazao je legendarni 36-godišnji Argentinac

Lionel Messi je nedavno odlučio napustiti europske travnjake i kao vjerojatno posljednju postaju svoje igračke karijere odabrati američki Inter Miami. U Barceloni i PSG-u osvojio je brojne karijere, a u prosincu je s reprezentacijom osvojio i Svjetsko prvenstvo. Kako je sam kazao, došlo je vrijeme da se posveti obiteljskom životu i smanji intenzitet igranja.

Osobito je neugodan bio period koji je proveo u Parizu. Premda je u PSG stigao da pomogne u osvajanju Lige prvaka, otišao je kao među navijačima vrlo omražena ličnost. Nisu ga podupirali, a nekolicina mu je na kraju prošle sezone francuske Ligue 1 zviždala i tražila njegov odlazak iz kluba.

Nakon velikog transfera u intervjuu za beIN ispričao je svoju stranu cijele epizode i govorio o razlozima napuštanja PSG-a. "Došao sam u PSG jer mi se svidio klub. Poznavao sam puno igrača i imao nekoliko prijatelja. Neki su mi bili suigrači u reprezentaciji, a neki iz kluba. Smatrao sam da će mi to olakšati prilagodbu", kazao je Messi o svome odabiru iz kolovoza 2021. godine.

"Prilagodba na novi život bila je komplicirana. Kasno sam došao, nisam bio na pripremama i morao sam se prilagoditi novom gradu, što je bilo teško za mene i obitelj", nastavio je. Očitovalo se to i na terenu. U prvoj je sezoni zabio šest golova, a u drugoj 16.

Bilo je navijača kojima se to nije svidjelo i smatrali su da nije ispunio očekivanja, premda je u parišku momčad došao u nešto drugačijoj ulozi od one koju je imao u Barceloni za koju je u posljednjoj sezoni zabio 30 golova. Trebao je biti kreator i razigravač.

"Dio navijača počeo se drugačije ponašati prema meni. Većina ih je i dalje bila kao i na početku, ali moj odnos s navijačima se slomio. To je bilo daleko od moje namjere. To se dogodilo prije i s Neymarom i Mbappéom", prisjeća se Messi.

Messi je s obitelji već odlazio na odmore u Miami te tamo ima luksuzan stan. Prema svemu sudeći grad im se sviđa, a uskoro bi mu se u klubu mogao pridružiti i stari suigrač, Sergio Busquets.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije