po izboru FIFA-e

Lionel Messi osmi put proglašen za najboljeg nogometaša svijeta

Lionel Messi
FERNANDO GENS/DPA
15.01.2024.
u 22:12

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) je za najboljeg igrača svijeta u sezoni 2022/2023. izabrala je argentinskog nogometaša Lionel Messija.

Svečanost dodjele nagrade "The Best" održana je u Londonu, a u izboru su sudjelovali kapetani i izbornici svih svjetskih reprezentacija, te novinari.

Nagrada se dodjeljuje za razdoblje od 19. prosinca do 20. kolovoza 2023. godine, a u konkurenciji su bili Erling Haaland, Kylian Mbappe i Lionel Messi.

Na kraju, Argentinac je iznenađujuće slavio ispred Haalanda, iako razdoblje koje se bodovalo uključivao Svjetsko prvenstvo, a Messi je iz PSG-a prešao u redove Inter Miamija.

Argentinan inače nije bio nazočan na svečanosti, a nagradu je u njegovo ime primio Thierry Henry, prenosi Klix.ba.

Za najboljeg trenera proglašen je Pep Guardiola (Manchester City), najbolji golman je Ederson (Manchester City / Brazil), a nogometaš Botafoga Juliemba Madruga dobio je Puskas nagradu za najbolji pogodak.

U idealnom timu su: Thibaut Courtois, John Stones, Kyle Walker, Ruben Dias, Bernardo Silva, Jude Bellingham, Kevin De Bruyne, Erling Haaland, Kylian Mbappe, Lionel Messi i Vinicius Jr.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije