Klub u Rio de Janeiru osnovao je misionar iz Hercegovine, poruku poslao Kramarić

Andrej Kramarić
Goran Stanzl/PIXSELL
03.03.2023.
u 16:04

- Pozdrav, ekipa, pozdrav dečki! Čujem da volite i pratite hrvatsku reprezentaciju, da igrate u hrvatskim dresovima, da volite i uživate u nogometu. Želim, vam sve najbolje i da uspijete u nogometu. Pozdrav od Andreja iz Njemačke.

Tim je riječima hrvatski nogometni reprezentativac Andrej Kramarić, igrač njemačkog Hoffenheima, u videoporuci dao podršku mladim brazilskim nogometašima koji igraju u klubu hrvatskog imena Nordestini Croata.

Informaciju o tome objavio je Fenix magazin, najčitaniji hrvatski portal izvan domovine, koji je prije toga razgovarao s trenerom tog brazilskog kluba Diogom da Costa Raymundom. Tom je prigodom trener Raymundo istaknuo kako je ponosan na svoje igrače u nogometnom klubu Nordestini Croata te kako oni željno iščekuju pozornost hrvatskih nogometnih reprezentativaca koje vjerno prate u svakoj utakmici reprezentacije i navijaju za njih. Čak i kad je Hrvatska igrala protiv njihove zemlje na nedavno održanom Svjetskom nogometnom prvenstvu, mladi Brazilci su s jednakim žarom navijali i za Hrvatsku i za Brazil.

Dječake je Andrejeva poruka iznimno dirnula, a trener Diogo kaže kako poruka hrvatskog reprezentativca puno znači dječacima te kako im je “vjetar u leđa” za ono što rade. Budući da je riječ o dječacima koji dolaze iz siromašnijih obitelji, za njih je važno da vide kako netko primjećuje njihov trud i ljubav koju pokazuju na nogometnom terenu.

A da mladi Brazilci vole i žive za nogomet pokazuju to svakodnevno. Nedavno su se plasirali na Campeonato Cearense nogometni turnir savezne države Ceará u Brazilu za mlađe uzraste, koji je najstariji nogometni turnir u Brazilu i igra se od 1915. godine.

Nordestini Croata nogometni je klub koji je dio projekta “Croatian Northeastern” u Fortalezi, glavnom gradu brazilske savezne države Ceará. Klub je smješten na zapadu Fortaleze u četvrti Henrique Jorge. U projekt je uključeno oko 100 djece koji igraju nogomet u hrvatskim dresovima i pod hrvatskim zastavama. Jedino što žele je igrati nogomet i upoznati svoje nogometne idole među kojima najviše Šimu Vrsaljka.

Vili Croáciu Senador Camará u Rio de Janeiru osnovao je 60-ih godina prošloga stoljeća hrvatski svećenik i misionar iz Hercegovine Damjan Rodin. Htio je dječake koji vole igrati nogomet barem malo sačuvati od loših utjecaja života u faveli. Kad je klub u jednom trenutku prestao s djelovanjem, trener Diogo da Costa Raymundo koji se bori na sve načine da djecu makne s ulice i pomogne im ostvariti njihove snove, osnovao je dva nova kluba koja nose hrvatsko ime, a jedan od njih je i Nordestini Croata.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije