Ženski nogomet

Izbornik hrvatske nogometne U17 reprezentacije Dario Bašić: Cure bolje "upijaju" upute na treningu od momaka

07.12.2015.
u 07:00

Više od 40 nogometašica "odradilo" trening koji su uz Bašića proveli treneri Ivan Kvesić i Damir Crnjac

Dario Bašić, izbornik hrvatske U17 nogometne reprezentacije, koja se u lijepom svjetlu pokazala svijetu na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Čileu u subotu je na travnjaku Sportskog centra Musa – Karačić na Mostarskom blatu s nogometašicama Nogometnog kluba Široki Brijeg odradio jedan trening.

Oduševljen viđenim

- Malo je reći kako sam oduševljen. S curama ranije nisam radio, pa mi je ovo novo iskustvo. I odmah ću reći: Djevojke su discipliniranije od momaka, lakše "upiju" sve što im se kaže. S njima je milina raditi. Zato namjeravam ponovno ovdje doći, rekao nam je Bašić, koji je godinama prijateljuje s Ivanom Kvesićem, trenerom širokobrijeških nogometašica, koje su prije mjesec dana završile prvenstvo, ali još nisu na odmoru:

- "Odtrenirali" smo isti trening koji sam radio s nogometašima U17 hrvatske reprezentacije. Cure su na početku djelovale kao da će im biti problem uraditi zadano, ali su brzo sve usvojile. Drago mi je što sam ovdje došao, vjerujem da mi ovo nije zadnji put. Oduševljen sam uvjetima za rad u kampu Nogometnog kluba Široki Brijeg, rekao je Dario Bašić, koji nije propustio ni dan kasnije svratiti na Pecaru pogledati prvenstveni derbi 18. kola nogometne Premijer lige BiH Široki Brijeg – Sarajevo.

Nastavlja se suradnja

- Nastavit ćemo suradnju s Bašićem, ali o pojedinostima ćemo konkretnije govoriti drugi put. Cure su oduševljene treningom. One će na raspust 18. prosinca nakon što odigraju jedan "međusobni i Božićni turnir". Slijede tri tjedna odmora, počet će pripreme za drugi dio prvenstva, kaže nam trener Širokobriježanki Ivan Kvesić.*

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?