ČAPLJINA

Ima tek 23, studira, igra, a uz sve to - i trenerica

20.07.2023.
u 20:55

Odbojkašica Klara Bošković preuzela je i trenersku palicu Odbojkaškoga kluba Čapljina i kaže kako u idućoj sezoni očekuju bolji rezultat od sredine ljestvice

Stjecajem okolnosti odbojkašice Čapljine protekle su sezone bile jedina ekipa ispod Ivan-planine koja se natjecala u federalnoj Superligi. Ako se uzme u obzir da su u nižem rangu bila dva sastava – Mostar i Jablanica, koja su, uz premijerligaša SOK Mostar, činila malu četveročlanu obitelj od nekadašnjih desetak klubova sa šireg područja Hercegovine, moglo bi se govoriti i o krizi ženske odbojke južno od Ivana, piše Večernji list BiH.

Zadovoljna postignutim

Muška se već poodavno ugasila. Podsjećamo, za širu javnost neočekivano, uoči početka prošle sezone od natjecanja su odustali superligaši - Smeč iz Širokog Brijega i Troglav iz Livna te prvoligaš Delminium iz Tomislavgrada. Uglavnom, Superliga se svela na Čapljinu i sarajevsko-zeničku regiju. Međutim, susret s Klarom Bošković, mladom igračicom/trenericom Čapljine, iskoristili smo isključivo za stvari bitne za ekipu koju vodi iz igre.

- Zadovoljna sam postignutim, ostvarili smo planirano, a to je bilo - sredina ljestvice. Iznenadila me je prva polusezona, igrali smo dobro i bili pri vrhu, u drugome dijelu rezultati su bili slabiji - konstatira Klara te na upit što je bio uzrok padu u nastavku sezone, izdvaja:

- Prije svega, pogodio nas je veći broj ozljeda, a kod nekih igračica došlo je do određene zamorenosti. Uz ostale, i ja sam bila ozlijeđena pa sam zbog ozljede ramena imala stanku nekoliko utakmica. Lana Vego također je imala ozlijeđeno rame, igrala je, ali na nižoj razini nego što ona to može. Ozljeda ramena mučila je i Martu Dodig, Nikolinu Kević mučilo je koljeno, bilo je mnogo ozljeda. Moramo raditi na tome da se prije početka sezone bolje spremimo, trebamo koristiti i usluge fizioterapeuta kako nam se nešto slično ne bi ponovilo - kaže nam Klara.

Ostali ste jedini na braniku Hercegovine, kako se to odražava na ekipu?

- Za odbojku žalosna informacija koja nam ne ide u ruku. Praktički, svaki drugi vikend moramo ići u Bosnu, a to iziskuje veće troškove, što nam nije drago. Mi se još uvijek držimo i držat ćemo se, ja se nadam, dosta dugo.

Razmišljate li o novoj sezoni?

- Odbojkaški kamp u Čapljini bio nam je, praktički, početak priprema. Dolazak priznatih stručnjaka bio nam je prigoda za uočavanje, pa i otklanjanje slabosti u tehnici, ali svakako i za prikupljanje informacija oko vođenja ekipe. Obično pitam što me zanima pa mi kamp dobro dođe. Nakon završetka kampa uzeli smo manju stanku pa ćemo sada jedno vrijeme pripremati mlađe djevojke za prelazak u prvi tim kako bi popunile neku prazninu. Naš veliki problem jest taj što nam djevojke, kad završe četvrti razred srednje škole, idu ili u Zagreb ili Split, tako da tu gubimo dosta igračica. Kad odradimo taj dio, idemo na odmor, a prave pripreme za novu sezonu počet ćemo u drugoj polovini kolovoza - zaključuje Klara, koju su njezine kolegice i kao trenericu dobro prihvatile.

Djevojčice prenadarene

- Ove sam godine zadovoljna, ostaje mi kostur, ta neka početna šestorka, a ove mlade djevojčice su prenadarene, tako da se nadam još boljim rezultatima - kaže nam Klara.

Zanimljivo, ta studentica logopedije na Zdravstvenim studijima u Mostaru ući će i u svoju treću punu trenersku sezonu, a tek su joj dvadeset i tri godine! Sa suigračicom Paulinom Kuzman u zimskoj stanci, kada nije bilo drugog izbora, preuzela je vođenje ekipe. Kaže, nije to lako, ali u međuvremenu ekipa se posložila pa će u novu sezonu s manje problema nego u prethodne dvije i pol.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije