Mercedes pod pritiskom

Hamilton: Molimo se za drugačiji scenarij u Silverstoneu, Red Bullovi bolidi kao da su na šinama

Lewis Hamilton
Press Asociation/Pixsell
06.07.2021.
u 14:39

Britanski vozač Lewis Hamilton i njegova ekipa Mercedes nalaze su u nezavidnoj situaciji na koju nisu naviknuli u proteklim godinama jer Red Bull ove sezone dominira. Zbog toga se nadaju drugačijem scenariju na stazi Silverstone.

Vozač Red Bull Racinga, Max Verstapen, trenutno ima 32 boda više od Lewisa Hamiltona u poretku vozača nakon nevjerovatno dominantnog perioda u kojem je pobijedio na obje utrke u Austriji. Max je u ovoj sezoni zabilježio pet pobjeda, a Red Bullov bolid u posljednjoj godini korištenja Hondinih motora je nedostižan za sve konkurente.

Hamilton nema pobjedu već pet utrka u nizu, a to mu se nije dogodilo još od 2016. godine, odnosno sezone u kojoj je izgubio titulu od timskog kolege Nice Rosberga.

"Dolaze nam neka poboljšanja, ali to neće biti dovoljno da nadoknadimo zaostatak. Moramo još raditi. Molimo se za drugačiji scenarij na sljedećoj utrci, ali kad pogledate njihov bolid, izgleda kako da je na šinama. Dajemo sve od sebe, u protekla dva tjedna sam bio u fabrici i pokušavao izvući sve što sam mogao iz ovog bolida", izjavio je Hamilton.

Utrka u Silverstoneu se vozi 18. lipnja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?