Prva liga FBiH

GOŠK zadržao izglede za Premijer ligu

14.03.2017.
u 08:00

Prvoligaško nogometno prvenstvo nastavilo se 2. proljetnim kolom (17. kolom ukupno). Jesenski je prvak Bosna Visoko na svojim Lukama izborila pobjedu protiv sarajevske Bosna Seme (2:0) i zadržala vodstvo na prvenstvenoj ljestvici s tri boda ispred Travnika.

Lako porazili Goražde

Po pogodak u oba poluvremena za Bosnu su zabili Čabaravdić i Hodžić. Prvi pratitelj Bosne Travnik upisao je nova tri boda na Piroti protiv susjeda Novog Travnika (2:0), kojemu bodovi “ne trebaju”, jer sa samo pet osvojenih bodova nema realnih izgleda za spas i ostanak u Prvoj ligi Federacije. Jusufbašić i Mamuša bili su strijelci za Vezire.

Gošk je slavio novu prvenstvenu pobjedu i zadržao izglede u borbi za naslov i plasman u Premijer ligu BiH. Gabeljani kući nisu imali problema položiti na pleća Goražde (bilo je 2:0, a strijelci su bili Ramić i Ereiz). Nakon 1:2 poraza na gostovanju u Banovićima, Bratstvo je tražilo bodove za ostanak u borbi za vrh protiv Orašja, koje je također slabo počelo proljeće (1:1 protiv Jedinstva na domaćem terenu). Do 90. minute nije bilo pogodaka, onda je za 1:0 za Bratstvo zabio Mulahuseinović. Gračaničani su se nakon vodstva našli u radosnom klupku, razočarani Orašani tužni popadali po travi...

Zvonić junak Veleža

Podvig je napravio Velež i oživio nade u ostanak. Jedinstvo je vodilo na stadionu Pod borićima u Bihaću (Nuspahić), onda odnekud “pojavio” raspoloženi Zvonić i s dva pogotka donio preokret za veliku 2:1 pobjedu Veleža. Rudar je iskoristio činjenicu kako je u dva prva proljetna kola domaćin, pa je nakon pobjede protiv Radničkog (1:0) svladao i Slogu 2:0 (Salihović je zabio oba pogotka) i... I eto Kakanjaca u borbu za vrh ljestvice...

Budućnost je povela u Lukavcu 1:0 (Zulić), ali su Lukavčani preokrenuli u 2:1 (Salihović 2). Nakon šokantnog poraza u sudačkoj nadoknadi protiv Bosne na Bjelavama, čelnici Čapljinaca i trener Tomislav Raguž dogovorili su prekid suradnje. Uoči puta u Gradačac za novog je učitelja imenovan Damir Beća, koji je (valjda) dovoljno motivirao momčad za veliku borbu i zalaganje. Ne prvi put upalio je “pozitivni šok”, pa je Čapljina favoritu Zvijezdi otela bod pred njezinim pristašama (0:0).

POREDAK: Bosna 35, Travnik 32, Gošk 31, Rudar i Bratstvo 28, Orašje i Zvijezda 27, Jedinstvo i Goražde 23, Sloga 22, Budućnost 21, Radnički 20, Čapljina i Bosna Sema 18, Velež 17, te Novi Travnik 5 bodova. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije