Naslađuju se

Francuski mediji: Balić i društvo naučit će Marseljezu napamet

Francuska rukometna reprezentacija (1)
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/6
11.08.2012.
u 13:40

- Ivano Balić mi je nakon utakmice prišapnuo da smo mi najbolja rukometna momčad svih vremena

Nakon završetka polufinalnog dvoboja u kojem je Francuska pobijedila Hrvatsku, Ivano Balić prišao je francuskom izborniku Claudeu Onesti i nešto mu prišapnuo na uho.

- Ivano Balić mi je nakon utakmice prišapnuo da smo mi najbolja rukometna momčad svih vremena. To je kompliment koji jako godi. Nije mala stvar kada to kaže netko poput njega - rekao je Onesta.

Francuski mediji bili su oduševljeni pobjedom protiv "starih rivala i najdražih neprijatelja".

"Omeyer je hipnotizirao hrvatske strijelce, uništio im je sve nade, bio je to dan iz snova za čuvara naše mreže. Poput Olimpijskih igara u Pekingu, Svjetskog prvenstva u Zagrebu i Europskog prvenstva u Beču, kako je vrijeme odmicalo, tako je Francuska preuzimala konce utakmice. Izabranici Slavka Goluže su umorni od poraza. Bespomoćan u svojoj stolici, nekoliko minuta nakon završetka utakmice, sjedio je Ivano Balić. Vjerojatno je čuo kako zvoni Marseljeza. On će ju znati napamet. I od toga ga stvarno boli glava" - piše ugledni L'Equipe.

"Nošeni podrškom publike koja se potpuno opredijelila za nas kao i prije četiri godine, u polufinalu smo pobijedili Hrvatsku. Hrvati će teško progutati ovu pilulu, jer su u dosadašnjem dijelu turnira izgledali najimpresivnije. U posljednje četiri godine ovo nam je peto finale. U utakmci protiv Hrvatske koristili smo provjereni recept; agresivnost, izvanredna tjelesna pripremljenost i gustoća u obrani bile su ključ naše pobjede." - pisao je Le Monde.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije