ŽDRIJEB LIGE PRVAKA

Dinamo u skupini protiv Porta, kijevskog Dinama i PSG-a!

dinamo fešta (1)
Foto: Igor Kralj, Goran Stanzl/Pixsell
1/5
30.08.2012.
u 17:22

– Nismo favoriti, ali sigurno ćemo biti bolji nego prošle godine – najavio je trener Dinama Čačić

Fabio Cannavaro izvukao je ceduljicu s Dinamovim imenom, a Steve McManaman svrstao hrvatskog prvaka u neusporedivo lakšu skupinu nego prošle godine – s Portom, PSG-om i kijevskim Dinamom. I tko kaže da Čačić nije srećković: nikoga iz europske kreme u Maksimiru – evo mu prilike za prezimljavanje!

Preko koga? Naravno preko kijevskoga Dinama, s Vukojevićem i Kranjčarom, ranjivim ukrajinskim doprvakom, koji je jedva preživio 4. pretkolo protiv Borussije Mönchengladbach. Istina, izbacio je Feyenoord, ali Kijevljani su u ovom trenutku daleko od nekadašnjega sjaja.

Osim hrvatskoga dvojca, u Kijevu igra niz ukrajinskih reprezentativaca – Mihalik, Hačeridi, Garmaš, Gusev i Yarmolenko, napadač vrijedan čak 13 milijuna eura.

Brazilska kolonija

Tu je i brazilska kolonija (Leandro, Danilo, Betao, Raffael, Dudu), zatim Portugalac Veloso, Nigerijac Taiwo, Makedonac Popov... Trener Kijevljana je Rus Jurij Sjomin, a u ukrajinskom prvenstvu zaostaju za Šahtarom tri boda. Zagrepčani su protiv Kijevljana igrali u pretkolu Lige prvaka 2003. godine i glatko izgubili obje utakmice.

Ždrijeb je Dinamu iz prve jakosne skupine dodijeli Porto, dvostrukoga europskog prvaka, nad kojim su plavi 1998. godine, sa Zajecom na klupi, ostvarili prvu pobjedu u Ligi prvaka. Portugalce vodi trener Vitor Pereira, a megamomčad predvodi fantastični brazilski centarfor Hulk procijenjen na 37 milijuna eura. Tu je i portugalski čarobnjak Moutinho, pa reprezentativci Rolando, Fernando...

Ipak, najveća zvijezda ove skupine bit će napadač PSG-a Zlatan Ibrahimović, predvodnik jedne od najskupljih europskih momčadi svih vremena. Parižane trenira Carlo Ancelotti, a u Maksimir će doći Thiago Silva, Pastore, Lavezzi, Motta, Maxwell...

– Nismo favoriti skupine, ali sigurno ćemo biti bolji nego lani jer smo stekli iskustvo. Skupina je atraktivna, a ostvarilo se moje proročanstvo, PSG – kazao je Ante Čačić, koji je nedavno prognozirao kako će prvu utakmicu s Dinamom izgubiti na Parku prinčeva.

– Uvjeren sam da su svi suparnici kad su vidjeli dinamo unaprijed uknjižili bodove - dodao je trener Dinama.

Messi i Ronaldo izvisili

– Borit ćemo se, sigurno ćemo ostaviti bolji dojam nego lani, a valjda će doći i poneki bod – kazao je Ivan Kelava.

Andres Iniesta dobio je još jedno priznanje – nakon što je nedavno izabran za najboljega igrača EP-a, sada je i Uefin igrač sezone u Ligi prvaka! Ispred Messija i Ronalda!

 

SKUPINE LIGE PRVAKA 2012./2013.

Skupina A: Porto, Dinamo Kijev, PSG, Dinamo

Skupina B: Arsenal, Schalke, Olympiacos, Montpellier

Skupina C: Milan, Zenit, Anderlecht, Malaga

Skupina D: Real Madrid, Man. City, Ajax, Dortmund

Skupina E: Chelsea, Šahtar, Juventus, Nordsjaelland

Skupina F: Bayern, Valencia, Lille, BATE

Skupina G: Barcelona, Benfica, Spartak, Celtic

Skupina H: Man. United, Braga, Galatasaray, CFR Cluj


 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije