Danas federalni prvoligaši igraju 18. kolo

Derbi 18. kola, a možda i proljeća na Mračaju

nogomet
Foto: VL FOTO
25.03.2015.
u 09:39

Branitelj i Igman biju bitku za ostanak u prvoligaškom društvu, Gošk protiv Orašja traži bodove za vrh, Čapljina protiv Budućnosti za spas

Raspored je učinio da su svih osam susreta 18. kola “federalaca” za njihove sudionike jako važni, za neke od njih “presudni” glede proljetnih ambicija. Jer, još uvijek osam klubova ima izgleda na kraju slaviti naslov i ulazak u Premijer ligu BiH. Ostalih osam strahuju za ostanak.

Okršaj u Jajcu

Derbi na jajačkom Mračaju igraju Metalleghe i Goražde. Domaćin je obje utakmice proljetos odigrao s “jalovih” 0:0 pa umanjio izglede za prvo mjesto, ali i njegov gost Goražde u prošlom je kolu zakazao uz Drinu protiv Branitelja (također 0:0). Metalleghe bi pobjedom stigao na bod iza Goražda. Mladost, koja trenutačno dijeli prvo mjesto s Goraždom (34 boda), jedina proljetos ima stopostotni učinak, dvije pobjede. Čeka je teško gostovanje u Sanskom Mostu jer Podgrmeču gori pod nogama. Iz redova Sanjana unaprijed sumnjaju u suce i suđenje... Rudar je nakon 0:1 poraza u susjedskom derbiju protiv Mladosti zaostao šest bodova za vodećim sastavima. Žele li ostati u konkurenciji za naslov, Kakanjci moraju svladati Jedinstvo koje je pokazalo kako zna igrati u gostima (0:0 u Gabeli).

Gošku je susret protiv Orašja zadnja slamka u borbi za naslov, a Labudovima u borbi za spas. Dakle, bit će zanimljivo i napeto u Gabeli.

Znak za uzbunu

Branitelj je imao težak raspored - u dva prva kola gostovanja kod vodećih momčadi. Uspio je odigrati po 0:0 i u Jajcu i u Goraždu, pa sada kao domaćin traži “tricu” protiv konjičkog Igmana, izravnog suparnika u borbi za ostanak u Prvoj ligi FBiH. Samo bod u dva prva kola znak je za uzbunu među Čapljincima. Pobjeda protiv Budućnosti je imperativ, bez obzira što se Banovićani bore za naslov. Slično je u dvoboju Turbina - Bratstvo. Jablaničanima trebaju bodovi za ostanak, Gračaničanima za prvo mjesto. Bivši premijerligaš Gradina spala je na niske grane. Da ne padne još niže - “među žile” mora svladati Radnički koji pak žele bodove za naslov.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije