Europsko prvenstvo

Debakl rukometaša BiH protiv Nizozemske, ostali bez šansi za plasman dalje

rukometaši bih i Nizozemske
klix.ba
13.01.2024.
u 19:53

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je drugi poraz na Europskom prvenstvu u Njemačkoj i to prilično bolan od reprezentacije Nizozemske, bilo je 36:20 za bh. protivnika. Tako je bh. reprezentacija ostala bez ikakvih šansi za plasman dalje budući da smo u uvodna dva susreta protiv Švedske i Nizozemske doživjeli dva teška i uvjerljiva poraza.

Utakmicu su otvorili golom Hercega i obranom Benjamina Burića na drugoj strani da bi Nizozemci prvi gol postigli u četvrtoj minuti susreta kada je pogodio Dani Baijens. Uslijedili su potom golovi Ter Veldea i Benghanema kao i još jednom Baijensa nakon čega je Irfan Smajlagić tražio minutu odmora gdje je dao određene upute bh. rukometašima, piše Klix.ba.

Seriju Nizozemaca je prekinuo Marko Panić pogodivši za 4:2, no Nizozemci su potom ponovno pogodili i to trećim golom Baijensa za ponovnih plus tri. Nakon gola Baijensa, Nizozemci su postigli još četiri vezana gola i otišli na plus sedam, 9:2 poslije čega je Irfan Smajlagić tražio drugu minutu odmora na utakmici, no ni on nije pomogao bh. rukometašima budući da su Nizozemci i s igračem manje postigli još jedan gol za 10:2.

Nakon nevjerojatne serije Nizozemaca uspjeli su konačno doći do gola i to preko Vladana Đurđevića koji je u 19. minuti susreta postigao treći gol za BiH, a u 23. minuti Nizozemci su imali plus deset, 13:3. Tu nije bio kraj mukama BiH budući da su Nizozemci uspjeli otići na plus 11, 16:5, no onda je Marko Davidović postigao dva brza gola nakon čega je Baijens još jednom pogodio za rezultat prvog dijela, 17:7.

Nismo na najbolji način uspjeli otvoriti i drugo poluvrijeme pa su tako današnji bh. protivnici u 39. minuti susreta imali 13 golova prednosti, bilo je 22:9 da bi u 44. minuti došli i do 15 golova razlike, 27:12. Budući da je pitanje pobjednika bilo davno riješeno, ostalo je samo da vidimo s koliko razlike ćemo biti poraženi u ovom susretu, a odgovor na to smo dobili na kraju susreta koji je okončan rezultatom 36:20.

Nizozemce je do pobjede vodio Ten Velde sa devet golova dok je Baijens dodao osam, a Benghanem, Geenen i Smit su susret završili sa po tri pogotka. Ravensbergen je imao devet, a Verteijnen četiri intervencije.

Kod reprezentacije BiH najbolji je bio Marko Davidović sa četiri gola dok su Marko Panić i Nedim Hadžić dodali po tri, a Admir Ahmetašević je imao pet obrana. Njegov kolega Benjamin Burić je skupio tri intervencije.

U posljednjem kolu ćemo igrati s Gruzijom dok će reprezentacija Nizozemske u borbi za prvo mjesto igrati sa Švedskom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije