Engleska, 36. kolo

City pobijedio United i preuzeo vrh ljestvice!

Manchester City
Pixsell
30.04.2012.
u 22:53

Mancini i Ferguson skoro su se potukli u 76. minuti, razdvajao ih je četvrti sudac

Manchester City je pobijedio u najvažnijem gradskom derbiju i drugi puta ove sezone u prvenstvu bio bolji od Uniteda. Utakmica je završila pobjedom domaćina 1:0, a jedini pogodak na utakmici postigao je Vincent Kompany. City se ovom pobjedom bodovno izjednačio s Unitedom i preuzeo vrh ljestvice jer ima bolju gol-razliku, što će biti i presudno ukoliko prvenstvo završe s istim brojem bodova.

Prvo poluvrijeme nudilo je više dinamike nego lijepe igre. Najbolju priliku prvog dijela imao je Aguero u 25. minuti, kada je sa sedam, osam metara iz voleja pucao iznad gola. A onda, u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena, City dolazi u vodstvo. Silva ubacuje iz kornera, a najviši u skoko bio je Kompany koji je sa pet metara glavom matirao De Geu.

Iako se očekivalo da će United u nastavku svim silama krenuti po pogodak, to se nije dogodilo. Građani su bili bolji i mogli su sve i ranije riješiti. Posebno se to odnosi na završnih pet minuta kada su Aguero, Nasri i Clichy propustili svojoj momčadi donijeti mirnu završnicu.

Koliki je ulog bio u ovoj utakmici najbolje svjedoči događaj iz 76. minute. De Jong je dobio žuti karton, a pokraj terena posvađali su se Mancini i Ferguson. Zamalo je došlo i do fizičkog obračuna, ali je sve spriječio četvrti sudac.

Gotovo 50 tisuća ljudi, među kojima i Diego Armando Maradona, s oduševljenjem je dočekalo posljednji sučev zvižduk, a san o prvom naslovu Cityja nakon 1968. godine postao im je realnost. Za kraj su s veseljem izvjesili transparent posvećen Sir Alexu Fergusonu: "Glasni susjedi postaju sve glasniji, Alex!"

Do kraja prvenstva preostala su još dva kola. City gostuje kod Newcastlea i dočekuje QPR, dok United gostuje kod Swansea i u posljednjem kolu dočekuje Sunderland

Poredak:

1. Manchester City     +61    83

2. Manchester United +53    83

3.Arsenal                   +24    66

4. Tottenham              +20    62

5. Newcastle             +17    62

...

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije