cedevita - cibona

Ciboni 17. naslov, Repeša izljubio od prvog do zadnjeg

Cibona slavlje
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
1/21
05.06.2012.
u 22:08

Cibona je u četvrtoj utakmici finala Prvenstva Hrvatske pobijedila Cedevitu 77:64 u gostima i s ukupno 3:1 u seriji osvojila naslov prvaka.

Jasmin Repeša je nakon uvjerljive pobjede izljubio sve svoje igrače, od jednog do drugog, a direktor Cibone Zdenko Antunović mu se zaletio u zagrljaj.

Danko Radić predao je igračima pehar i medalje, a oni  su otrčali ispod svojih navijača, koji su imali cijelu tribinu u Domu Sportova. Pjevali su im "Šampioni".

A Cibosi to stvarno i jesu, 17. puta prvaci su Hrvatske, a jedini poraz nanijela im je Cedevita, zaključili su PH s omjerom 19-1. Prije tog jedinog praza imali su seriju od 80 dana i 18 utakmica bez poraza...

U posljednjem susretu uvjerljivo su vodili od početka, rezultat se po četvrtinama kretao 20-18, 38-30, 63-50 te 77-64, a Vukove su predvodili Kus sa 18 te El-Amin sa 16 ubačaja. Cibona je ubacila 11 trica.

- Cibona je zasluženo dobila, imala je više eneregije i veću koncentraciju, a mi smo napravili previše jednostavnih grešaka, što je posljedica nervoze i to je odličilo. Nismo imali dovoljno kvalitetnu igru da se vratimo budući je Cibona cijelo vrijeme vodila. Bez obzira, sezona je cijela bila uspješna, ponosan sam na svoje igrače, a u finalu smo ipak izgubili od boljeg. Ostaje nam priprema za sljedeću sezonu, za Euroligu. Nadam se da ćemo imati pameti posložiti konkurentnu momčad za Euroligu - kazao je Dražen Anzulović, trener Cedevite.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije