košarka

Čapljina zna samo za pobjede, klub stvara mlade igrače

26.01.2023.
u 19:55

Čapljinci su polusezonu odradili bez pogreške, točnije bez poraza, a formu iz prvog dijela sezone prenijeli su, izgleda, i na drugi

Sedam utakmica - sedam pobjeda učinak je košarkaša Čapljine u prvoj polovini ligaškog dijela Prvenstva Herceg Bosne.

Čapljinci su polusezonu odradili bez pogreške, točnije bez poraza, a formu iz prvog dijela sezone prenijeli su, izgleda, i na drugi. Kao uvod u nastavak prvenstva košarkaši Čapljine odigrali su četvrtfinale Kupa Herceg Bosne protiv Pepi Sporta u Mostaru. Čapljinci su slavili sa 78:72, po četvrtinama 28:13, 14:17, 24:17 i na koncu 12:25, piše Večernji list BiH.

Čapljina se tako probila u polufinale, gdje joj je suparnik također mostarski sastav - premijerligaš Zrinjski koji ove sezone igra dosta loše u elitnom razredu bosanskohercegovačke košarke.

Bolje od očekivanja

Ocjenjujući jesenski dio s distance, Marin Bubalo, trener Čapljine, kaže:

- Da budem iskren, odigrali smo bolje od očekivanja. Stvarno nisam mislio da ćemo nanizati sedam pobjeda u Prvenstvu, plus jednu u Kupu. To su za mene posljedice, rekao bih, dobre kemije koja vlada u ekipi. Još jednom naglašavam - igrači su i mene iznenadili - kaže Bubalo te na upit o sastavu, nastavlja:

- Ljetos smo uspjeli zadržati kostur ekipe kapetana Jurkovića, pa Markovića, Vučića i Barbarića, oko njih smo kompletirali sastav. Podsjetio bih čitatelje da su nam od prošlosezonskog sastava otišla trojica igrača - Šušak, Mikulić i Krasić. Zamjene za njih pronašli smo u Mariju Jelčiću, bivšem igraču Čapljine, i dvojici mladih igrača iz Mostara - Dragi Božiću, koji igra za U14 reprezentaciju Bosne i Hercegovine, i Davidu Bevandi, koji igra za U16 reprezentaciju Bosne i Hercegovine iako ima tek petnaest godina. Pazite, njih dvojica igraju za mlađe vrste kluba, ali i na seniorskim utakmicama ovisno o rezultatu dobiju minutažu od pet do petnaest minuta. Moram istaknuti kako je vidno napredovao također mladi Dario Obad, koji ima sedamnaest godina. Prošle sezone je po utakmici postizao pet-šest koševa, a ove ima prosjek od dvadeset koševa po utakmici. S obzirom na te mlade igrače i raspoloženje u ekipi, idemo na prvo mjesto, pa što bude.

- Ide vam i u Kupu Herceg Bosne?

- Dobro, tu smo dobili četvrtfinalnu utakmicu protiv Pepi Sporta, ali uz nas su u polufinalu tri premijerligaša. Realno, Premijer liga je mnogo jača, smatram da smo sebe počastili plasmanom u polufinale, gdje nam je protivnik Zrinjski. Naravno, ne mislimo se predati, igrat ćemo bez opterećenja pa - što bude.

Zadržati prvo mjesto

- Ambicije?

- Već sam rekao, nastojat ćemo zadržati prvo mjesto na ljestvici. Konkurenti će nam biti Grude, Rama i Tomislav. Grude će se sigurno pojačati, dok je cilj našeg kluba ekipa od domaćih igrača. Tu se podrazumijevaju igrači iz Čapljine i okolnih mjesta. Ako se plasiramo u elitni rang, nećemo ništa bitno mijenjati u politici kluba. Uz postojeći roster, doveli bismo dvojicu kvalitetnih igrača i to je to. Orijentacija kluba je da imamo deset domaćih igrača, a nikako da bude obrnuto, deset sa strane, a dva, tri domaća koja će sjediti na klupi. Osobno ne bih vodio takvu ekipu - kaže Bubalo te nastavlja:

- Politika kluba, koja se i meni sviđa, je razvojna. Nije smak svijeta, primjerice, upasti pa ispasti, ako imamo domaći kadar i usput stvaramo igrače koji mogu ići dalje. Takva orijentacija kluba mi se jako sviđa jer se onda može komotno raditi na promoviranju mladih igrača. Kad stvorimo takve temelje, onda se može bez poteškoća igrati i jača liga - zaključuje ove zanimljive klupske opservacije Marin Bubalo, trener košarkaškog kluba Čapljina.

Rezultati Čapljine u prvoj polovini ligaškog dijela sezone, prvo kolo: Široki Brijeg: Široki II - Čapljina 71:92; drugo kolo, Mostar: Pepi Sport - Čapljina 80:84; treće kolo, Čapljina: Čapljina - Tomislavgrad 79:70; četvrto kolo, Busovača: Busovača - Čapljina 79:92; peto kolo, Čapljina - Brotnjo 98:68; šesto kolo, Grude: Grude - Čapljina 80:110; sedmo kolo, Čapljina - Rama 99:78.

Poredak nakon prvog dijela sezone: 1. Čapljina 14, 2. Grude 12, 3. Rama 12, 4. Tomislav 10, 5. Široki 10, 6. Busovača 9, 7. Pepi Sport 8, 8. Brotnjo 7 bodova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?