GOLEMI PEH

Budimir pušten iz bolnice. Iz kluba otkrili kada bi mogao ponovo zaigrati

Ante Budimir
Ansis Ventins/PIXSELL
17.04.2024.
u 18:37

Hrvatski se reprezentativac razočaran ovakvim ishodom ispričao momčadi i treneru Jagobi Arrasteu. Trener je odgovorio kako nema potrebe za isprikama obzirom na to koliko je doprinio momčadi ove sezone

Hrvatski reprezentativac Ante Budimir otpušten je iz Sveučilišne bolnice u Navarri. Napadač Osasune je u utakmici 31. kola španjolske La Lige protiv Valencije (0:1) slomio tri rebra. Iz njegovog kluba javljaju kako će nakon tjedan dana morati na novi pregled. Ukoliko sve bude u redu, krenut će sa individualnim treningu. Minimalno mjesec dana trebat će mu da se priključi ostatku momčadi, a nakon toga mogao bi ponovno zaigrati.

Povrh toga, ovakav razvoj događaja nije dobra vijest za izbornika hrvatske nogometne reprezentacije, Zlatka Dalića, kojem bi Budimir izrazito dobro došao na Europskom prvenstvu u Njemačkoj. Natjecanje počinje u lipnju, a Hrvatska je u teškoj skupini sa Španjolskom, Italijom i Albanijom. 

Nova objava Osasune daje naslutiti da bi hrvatski napadač mogao biti spreman, čime bi Dalić imao više izbora na poziciji centarfora. Budimir je u posljednje vrijeme u sjajnoj formi, što se nažalost nije moglo vidjeti u dvoboju s Valencijom. U španjolskom je prvenstvu zabio 16 pogodaka i izjednačen je s Realovim Judeom Bellinghamom. Jedan gol više postigao je samo Artem Dvobyk iz Girone.

U kobnoj utakmici Valencija je povela u 18. minuti pogotkom Andrea Almeide. Za Osasunu je u 97. minuti susreta dosuđen jedanaesterac, ali Budimir ga je bizarnim spletom okolnosti promašio. Spotaknuvši se o vlastitu nogu, samo je pogurnuo loptu, na oduševljene golmana Valencije.

Hrvatski se reprezentativac razočaran ovakvim ishodom ispričao momčadi i treneru Jagobi Arrasteu. Trener je odgovorio kako nema potrebe za isprikama obzirom na to koliko je doprinio momčadi ove sezone. Dodao je kako mu zbog promašaja nemaju što zamjerati, već ga mogu samo ohrabriti da se što brže oporavi i nastavi sa sjajnim igrama.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije