Odlazak velikana

Bomba iz Pariza: David Beckham odlazi u mirovinu!

David Beckham
Reuters
16.05.2013.
u 16:15

Jedan je od prvih poznatih igrača koji je nogomet otišao igrati u Ameriku gdje je u potpunosti afirmirao ovaj sport

Iako se nagađalo da će PSG ponuditi novi ugovor Davidu Beckhamu i da će popularni engleski nogometaš i sljedeće godine igrati na Parku prinčeva, dogodilo se upravo suprotno. Becks je odlučio prekinuti karijeru i otići u zasluženu mirovinu!

- Zahvalan sam PSG-u što mi je dao priliku da nastavim karijeru, ali osjećam da je došlo vrijeme da ostavim nogomet - rekao je Becks te nastavio:

- Da ste mi kao klincu rekli da ću igrati za United i s njim osvajati naslove i daću za Englesku nastupiti više od sto puta, rekao bih da se šaliti. Sretan sam što su mi se ispunili svi snovi!

U svojoj posljednjoj sezoni pomogao je PSG-u u osvajanju francuskog prvenstva i postao jedan od rijetkih nogometaša koji je uspio osvajati naslove u četiri različite zemlje (Engleska, Španjolska, USA, Francuska).

Seniorski nogomet počeo je igrati u Manchester Unitedu, a debitirao je davne 1992. godine. Igrao je i za madridski Real, LA Galaxy, Milan te PSG.

Jedan je od prvih poznatih igrača koji je nogomet otišao igrati u Ameriku gdje je u potpunosti afirmirao ovaj sport.

Za englesku reprezentaciju nastupio je 115 puta te postigao 17 pogodaka.

Ova odluka stigla je samo nekoliko dana nakon što je u mirovinu otišao veliki Alex Ferguson, koji je od Beckhama napravio velikog igrača te čiji je Becks bio miljenik. Možda ga je Alexova odluka ponukala da je vrijeme da kopačke objesi o klin.

- Čast mi je što me vodio najveći trener u nogometu. Bez njega, nikad ne bih postigao svoje uspjehe, napisao je Beckham na svojem Facebook profilu prije nekoliko dana, iako je poznata priča da ga je Ferguson jednom pogodio kopačkom u glavu.

Beckham je u braku s bivšom pjevačicom Spice Girls Victorijom, a imaju i četvero djece. Sad će popularni nogometaš sigurno imati više vremena za obitelj. A s obzirom na njegovu slavu, uvjereni smo i da mu poslovnih ponuda neće nedostajati.

>>Ibrahimović i društvo ismijali Beckhama jer sluša Biebera

>>Pogledajte što znaju: Beckham na trening PSG-a doveo tri sina

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije