Luda noć u Londonu

Amerikanci s drugoga svijeta: Nigeriju pobijedili sa 83 razlike!

dream team
Bigpictures/Pixsell
03.08.2012.
u 08:17

SAD je u trećem kolu skupine A slavio 156:73, bilo je to najviše postignutih koševa u povijesti Igara, najviše trica...

Znalo se da je SAD dobar, dapače sjajan, ali ono što su napravili Nigeriji u trećem kolu skupine A graniči s nestvarnim. Dream team je pobijedio tu afričku reprezentaciju sa 156:73! S nevjerojatnih 83 razlike! Nikad nitko u povijesti Olimpijskih igara nije postigao toliko koševa, najviše je dosad zabio Brazil (138 u Seulu 1988.). No, tu rekordi ne prestaju. Momčad Mike Krzyzewskog ubacila je nevjerojatnih 29 trica iz 46 pokušaja što daje fenomenalnih 63 posto, taj je rekord (po broju trica na utakmici Olimpijskih igara), srušen još prije poluvremena...

Zanimljivo, Amerikanci su pucali više trica nego dvica, no i tu su imali briljantnih 81 posto (30 od 37). Ironija je da su gotovo bolje pucali trice nego slobodna bacanja (9/14 za 64 posto). Samo u prvoj četvrtini, u 10 minuta, imali su 11 trica i postigli 49 koševa.

U toj "rasturačini" Nigerijaca briljirao je Carmelo Anthony, koji je za samo 14 minuta postigao 37 koševa! Dovoljno je reći da je imao šut za tricu 10/12...

A izbornika Krzyzewskog naljutilo je pitanje na tiskovnoj konferenciji da su htjeli poniziti Nigeriju.

– Nismo uopće uvodili u igru LeBrona Jamesa i Kobea Bryanta u drugom dijelu, a kako je i Carmelo Anthony pucao tako dobro, i njega sam ostavio na klupi. Nismo išli u kontre u četvrtoj četvrtini, a u obrani smo igrali zonu. Znate, morate pucati barem jednom  u 24 sekunde napada, a naši su šutevi ulazili – ironičan je bio Coach K., kako ga popularno zovu u SAD-u, i naglasio:

– U programu naše reprezentacije nije ničije poniženje, a mislim da bi poniženje za Nigeriju bilo da nismo igrali sto posto.

Kod nesretnih Nigerijaca Ike Diogu ubacio je 27 koševa.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?