AKCIJA

Specijalci upali kroz prozor, a žena izbacila heroin na ulicu

kolovrat
Foto: VL FOTO
15.03.2014.
u 10:05

Na meti se ponovno našao Branimir Brane Kolovrat, kojem se, uz brata Slavena, nevjenčanu suprugu Slađanu Grbavac te još pet osoba na Županijskom sudu u Mostaru sudi za neovlaštenu proizvodnju i promet opojne droge heroin

Inspektori MUP-a HNŽ jučer su oko podne u Ulici kralja Tomislava u Mostaru, u blizini mosta u izgradnji, kako nam je potvrđeno, izveli akciju s ciljem suzbijanja nelegalne trgovine drogom.

Opet na meti

Na meti im se ponovno našao Branimir Brane Kolovrat, kojem se, uz brata Slavena, nevjenčanu suprugu Slađanu Grbavac te još pet osoba na Županijskom sudu u Mostaru sudi za neovlaštenu proizvodnju i promet opojne droge heroin.

Oni su, podsjetimo, uhićeni u akciji koju su pod nazivom “Knez”, koju su u kolovozu 2012. izveli pripadnici FUP-a. Kao i tada, specijalci su i jučer kroz prozor upali u Kolovratov novi stan, gdje živi sa suprugom i djecom, i odmah su potrčali prema njemu da ga uhvate, no njegova žena je tada navodno kroz prozor izbacila drogu.

“Nismo mu mogli samo tako upasti u stan, on ima videonadzor pred ulazom, pa smo mu morali upasti kroz prozor uz pomoć konopaca, čim su specijalci ušli unutra, oni su se fokusirali na njega, a njegova žena je tada izbacila drogu kroz prozor. Ispod prozora njihova stana našli smo 40 pripremljenih pizeva s heroinom, jedan gram heroina i digitalnu vagu”, govorili su iz MUP-a HNŽ-a.

Organizirana skupina

Branimir, Slađana i Slaven, kao i Andrea Dugalić, Senka Dugalić, Goran Milavić zvani Goca, Snježana Gaković iz Mostara te Rade Vokić iz Sarajeva na sudu smatraju da nisu krivi za dilanje. U optužnici Županijskoga tužiteljstva Mostar stoji, uz ostalo, da su optuženi Branimir Kolovrat i Slađana Grbavac od 1. travnja 2012. do 30. kolovoza 2012. na području Mostara organizirali skupinu ljudi u sastavu: Andrea Dugalić, Senka Dugalić, Goran Milavić, Snježana Gaković, Rade Vokić i Slaven Kolovrat radi izvršavanja kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga. Spomenuta je skupina za Kolovrata i Grbavac kontinuirano i po prethodnim dogovorima posredovala, kupovala, nabavljala, čuvala te prenosila drogu heroin za daljnju prodaju, navodi se u optužnici.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije