Završena godina

Solidna jesen za plemiće, momčad otišla na odmor

zrinjski
25.11.2014.
u 09:53

Promjena će sigurno biti u kadru, ali za takvo što nema žurbe s obzirom na dugu stanku

Iza Zrinjskog je solidna premijerligaška jesen. Plemići su prvi dio sezone završili na trećem mjestu, sa 31 osvojenim bodom, ostvarenih devet pobjeda, četiri remija te dva poraza. Za vodećim Širokim Zrinjski kaska tri boda, a za Sarajevom jedan bod. Učinak na ljestvici je mogao biti i bolji, ali i gori.

Mogli bolje, ali i gore

- Smatram kako je iza nas solidna jesen. Na početku smo ostavili po mom mišljenju dobar dojam protiv Maribora, momčadi koja sada u Ligi prvaka osvaja bodove i protiv najvećih europskih klubova. U prvenstvu smo imali nešto teži raspored i dosta poteškoća s igračkim kadrom tako da sam zadovoljan našim učinkom. Ako bih bio detaljniji, naš jedini rezultat koji se može okarakterizirati kao kiks je domaći remi s Čelikom, ali ostvarivali smo i neke gostujuće pobjede poput one protiv Željezničara ili Olimpica. Realno smo ostali u igri za najviši plasman, a s obzirom na, uvjetno rečeno, nešto lakši raspored na proljeće smatram kako imamo dobre izglede biti među najboljim momčadima Premijer lige - kazao je za Vecernji.ba Branko Karačić jučer prije zajedničkog ručka sa svojom momčadi nakon kojeg je momčad dobila slobodno do prvog proziva u siječnju.

Što se tiče igračkog kadra njime će se struka i uprava baviti u nadolazećim mjesecima.

Kao i prethodnih godina nove dolaske igrača će vjerojatno diktirati odlasci. Istina, postoji jedan broj igrača koji nisu imali značajnu minutažu te među njima treba tražiti potencijalne putnike, zatim nekoliko igrača koji bi mogli biti zanimljivi inozemnom tržištu, a za klub je najvažnije da su svi oni vezani ugovorom pa onda klub svakako ima stanovitu prednost.

- Ljudima iz uprave ću predočiti plan i program rada kao i zamisli oko igračkog kadra. Ima vremena za analize po tom pitanju - kratko je kazao Karačić.

(Pre)duga stanka

Karačić, baš kao i svi premijerligaški treneri, ima problema s predugom prvenstvenom stankom. Nakon više od mjesec i pol dana igrači će doći na prvi trening. Tako duga stanka nije preporučljiva ni rekreativcu koji nekoliko puta tjedno igra nogomet i nakon njega popije koje pivo, a kamoli profesionalnom nogometašu. Što se tiče Zrinjskog, igrači će imati plan individualnog programa u stanci.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije