istraga

Šok u Švicarskoj: Najboljeg kuhara na svijetu našli mrtvog

kuhar
01.02.2016.
u 18:46

Benoit Violier vodio je restoran Hotel de Ville u Crissieru koji je imao tri Michelinove zvjezdice. U Parizu trebao prisustvovati lansiranju novoga Michelinova vodiča

Švicarski kulinarski mag porijeklom iz Francuske, Benoit Violier, čiji je restoran u Švicarskoj u prosincu prošle godine proglašen najboljim na svijetu, pronađen je mrtav u svom domu u 45. godini.

Švicarska policija objavila je kako se vjeruje da je Violier, koji je vodio restoran u Crissieru blizu Lausanne, izvršio samoubojstvo iz vatrenog oružja. Pokrenuta je istraga.

Restoran Hotel de Ville u Crissieru imao je tri Michelinove zvjezdice, a po pisanju medija Violier je danas u Parizu trebao prisustvovati lansiranju novoga Michelinova vodiča.

BBC piše da je prije šest mjeseci umro njegov mentor i prethodnik Philippe Rochat. Violier je u restoranu radio od 1996. Godinu dana kasnije utjecajni vodič Gault&Millau proglasio ga je kuharom godine. Restoran je sa suprugom Brigitte vodio od 2012., prije nego što je dobio francusko državljanstvo. Violier je bio rodom Francuz, a švicarsko državljanstvo dobio je 2014. 

Njegov kolega, švicarski šef Fredy Girardet, također dobitnik triju Michelinovih zvjezdica za švicarski portal "24 sata" kazao je da je "zatečen strašnom viješću''. 

''Bio je prekrasan čovjek, talentiran, vrijedan, ljubazan... Odavao je dojam savršene osobe", kazao je.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?