Raznio se u avionu:

Snimili su primopredaju bombe u laptopu

napad
08.02.2016.
u 15:13

Na snimci se jasno vidi trenutak kada dvojica muškaraca trećem predaju prijenosno računalo. Jedan od dvojice koji su predali računalo bio je odjeven u zaštitarsku jaknu

Objavljena je snimka trenutka u kojemu je osumnjičeni za postavljanje bombe u zrakoplovu u Somaliji preuzeo laptop sa skrivenim eksplozivom.

Video su objavili somalijski obavještajni dužnosnici. U materijalu se jasno vidi trenutak kada dvojica muškaraca trećem predaju prijenosno računalo. Jedan od dvojice koji su predali računalo bio je odjeven u zaštitarsku jaknu te je ranije uspješno prošao sigurnosnu kontrolu.

Nacionalna obavještajna i sigurnosna služba (NISA) vjeruje da je putnik bombaš samoubojica koji se u prošlu srijedu raznio u zrakoplovu Daalo Airlinesa zbog čega je nastala rupa u trupu i zrakoplov je bio prisiljen vratiti se u zračnu luku u Mogadishu.

Pilot zrakoplova Vladimir Vodopivec, inače Beograđanin, kazao je kako bi, da je eksplozija odijeknula na većoj visini, zrakoplov vrlo vjerojatno pao.

Somalijske vlasti objavile su kako su do sada uhitile 15 ljudi koje povezuju s incidentom, piše Daily Mail.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?